ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За тиждень на західних кордонах затримали понад 100 порушників. ФОТО

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 458 тисяч осіб та 123 тисячі транспортних засобів. Інтенсивність пасажиропотоку, у порівнянні з попереднім тижнем, дещо збільшилася.
 За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 104 правопорушника. 90 них намагалися незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску, ще 14 осіб спробували потрапити до сусідніх країн через діючі пункти перетину.
 
Інспектори в пунктах пропуску викрили 38 чоловіків, громадян України, які намагалися під час виїзду за межі країни використати документи з ознаками підроблення (довідки, посвідчення, свідоцтва про народження дітей тощо). У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.
Ще 640 осіб отримали відмову у пропуску через державний кордон через відсутність законних підстав.
 Під час прикордонного контролю прикордонники припинили спроби незаконного переміщення через кордон 1 одиниці зброї, 80 набоїв, понад 6600 пачок сигарет. Крім того, виявили 1 транспортний засіб, який експлуатувався з порушенням чинного законодавства. Спільно з представниками митниці запобігли незаконному переміщенню через кордон товарів і предметів на суму понад 9,2 мільйона гривень.
За вчинення правопорушень охоронці кордону притягнули до відповідальності 84 особи, наклали штрафів на суму майже 100 000 гривень.
За звітний період оформили 577 автомобілів з гуманітарною допомогою.