ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За місяць на Франківщині зареєстрували чотири випадки ботулізму

В останні роки відзначають тенденцію до зростання захворюваності на ботулізм, що обумовлено зростаючими темпами та стихійністю консервування різноманітних видів продуктів у домашніх умовах. 

Протягом останніх 3-х тижнів в Івано-Франківсьькій обласній клінічній інфекційній лікарні зареєстровано 4 випадки цієї небезпечної харчової токсикоінфекції після вживання м´ясних консервів домашнього приготування, інформує Фіртка з посиланням на сайт міста Івано-Франківська.

Ботулізм – це важка токсикоінфекційна хвороба, яка виникає при отруєнні людини токсинами бактерій ботулізму та характеризується ураженням центральної і вегетативної нервової систем. Людина може заразитися ботулізмом при вживанні продуктів тваринного і рослинного походження без достатньої термічної обробки.

Найчастіше збудник виявляється в консервах, а також продуктах тривалого зберігання: шинці, ковбасах, в'яленій і солоній рибі. При цьому запах, смак і зовнішній вигляд продуктів не змінюється.

Неврологічна симптоматика триває кілька днів і супроводжується загальнотоксичним синдромом – хворі скаржаться на сильний головний біль, запаморочення, безсоння, загальну слабкість, підвищення температури тіла.