ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За 2 дні на Франківщині зареєстрували 42 факти порушень правил полювання. ФОТО

На Прикарпатті поліція вже склала понад 40 протоколів щодо порушників законодавства у галузі мисливського господарства та полювання.

8 серпня розпочався сезон полювання на пернату дичину. Втім, не обійшовся він без порушень у перші вихідні після старту. Інспектори з контролю за обігом зброї, дільничні офіцери, поліцейські сектору реагування патрульної поліції спільно з державною лісовою охороною, районними мисливознацями, єгерями та представниками громадськості провели рейди у мисливських угіддях. Їх мета – перевірка документів на право полювання, виявлення фактів незаконного зберігання, використання чи перевезення мисливської зброї, а також виявлення і вилучення із незаконного обігу зброї та попередження випадків браконьєрства, повідомляє обласна поліція.

У період з 8 по 9 серпня правоохоронці виявили 42 факти порушень, перевіривши близько три тисячі мисливців. Щодо кожного порушення поліцейськими складено адміністративні матеріали. Йдеться про 2 факти згідно ст. 191 КУпАП (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів), 19 – за ст. 85 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) КУпАП та 21 факт за ст. 192 (Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік) КУпАП. До перевірки залучалися 105 правоохоронців і 103 представники від громадськості.

Поліція Івано-Франківщини нагадує, що дні полювання – субота (з 16:00) та неділя протягом світлового дня. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день не повинна перевищувати: качок – 2; перепілок – 3; куликів – 3; голубів – 3; лисок – 3.

До полювання допускаються особи, які мають відповідні документи на право полювання: посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання, картка відстрілу на пернату дичина та дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. Ці документи мисливці зобов’язані мати під час полювання, транспортування чи перенесення продукції полювання.

"Попереджаємо, що впродовж сезону полювання діятимуть рейдові групи по здійсненню контролю за дотриманням мисливцями правил полювання. Порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законами України", - наголошують поліцейські.

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.