ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

З Городенки до Івано-Франківська ремонтують "дорогу життя". ФОТО

На Івано-Франківщині відновлюють автошлях від Городенки до обласного центру, яку називають "дорогою життя".

Повним ходом тривають роботи на автодорозі державного значення Снятин - Тязів. Шляховики працюють у Городенківському і Тлумацькому районах. Окремі ділянки там були із суцільними вибоїнами. Цьогоріч на їх ремонт надійшли кошти із держбюджету, пише Голос України.

Працівники автошляхового підприємства вже зробили нове асфальтове покриття в місті Городенка і кількох селах району. Мостові переходи армують спеціальною сіткою. Одночасно здійснюють реконструкцію кільцевої розв'язки в райцентрі. Інша бригада кладе вирівнюючий шар асфальтобетону в селі Живачів сусіднього Тлумацького району.

На дорозі Снятин - Тязів здійснено поточний дрібний ремонт "картами" в Тисменицькому районі, а пневмо-струменевим методом - у Снятинському. Залишаються проблемними ще кілька ділянок зі зношеним дорожнім одягом. Там зроблять поточний середній ремонт.

У Службі автомобільних доріг стверджують, що на відновлених ділянках буде верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону. Шляховики впорядковують узбіччя, з'їзди з головної дороги. В проекті також - оновлення дорожньої розмітки і знаків. На всіх етапах робіт здійснюється контроль за використаними матеріалами та відповідністю проекту. Та й самі мешканці краю стежать, щоб "дорогу життя" відновлювали якісно. Громадський контроль також важливий.

АВТОР: Людмила СТРАЖНИК