ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

З держбюджету виділять таки 8 тис. грн: у Зеленського пояснили новий механізм виплати підприємцям за локдаун

В Україні підприємцям, які через локдаун в "червоних" зонах вимушені зупинити роботу, поновлять виплату компенсацій. Із держбюджету, наймовірніше,українському бізнесу знову виділять 8 тисяч гривень, але цього разу, планують, що місцева влада додасть до суми державної допомоги гроші з місцевого бюджету. 

Про це сказала заступниця голови Офісу президента Юлія Свириденко, повідомляє ТСН з посиланням на пресслужбу ОП. 

Заступниця Єрмака зауважила, що "Дія" під час минулого локдауну, коли ФОПам вже виплачували 8 тисяч гривень, продемонстрував свою ефективність. А тому саме такий механізм пропонують використати і цього разу для фінансової допомоги малому й мікробізнесу та найманим працівникам підприємств, діяльність які не працюють через карантин.

"Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг "Дія" і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень", – повідомила Юлія Свириденко.

Утім, вона наголосила, що цього разу сума виплати може бути більшою за рахунок виділення коштів із місцевих бюджетів. Своєю чергою, представники місцевої влади загалом підтримали ініціативу але зауважили, що ОТГ мають різні можливості та вже сформовані бюджети. Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш висловив думку, що мери підтримають ідею виплати компенсацій. 

"Місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину", - додала Ковалів.

Нагадаємо, голова уряду Денис Шмигаль анонсував поновлення виплат українським підприємцям, які через посилення карантину у "червоних" зонах змушені тимчасово припинити роботу. Профільні міністерства мають розробити алгоритм виплати компенсацій.

А радник керівника Офісу президента Андрія Єрмака та ексміністр економіки Тимофій Милованов заявляв, що нова компенсація українським підприємцям буде розраховуватися у межах середньої зарплати в регіоні. І, за його словами, фіксованої суми виплати підприємцям цього разу не буде.