ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Ювілейний театральний фестиваль "Коломийські представлення" відкрив завісу: як це було. ФОТО

У неділю розпочався перший день театрального фестивалю "Коломийські представлення". А за дві години до урочистого відкриття відбулася прес-конференція. Керівник Коломийського театру Дмитро Чиборак відрекомендував журналістам гостей фестивалю, серед яких - постійна гостя Лариса Кадирова, а також представники провідних театрально-мистецьких періодичних видань, пише Дзеркало медіа. 
Цей рік двічі ювілейний для Коломийського театру - 170-ліття від часу заснування та 10-та річниця самого фестивалю. Цьогорічний фестиваль покаже найбільшу кількість вистав - 17.
Уперше господарі фестивалю - коломийська театральна трупа - представиться двома прем'єрами. Уперше запрошено український драматичний театр з Дніпра; вперше на коломийській сцені виступить народний український театр з Риги. Чекає на глядача й сатиричний сюрприз (секрет не розкрито навіть журналістам). Відвідає фестиваль Дмитро Павличко. Як і оголошувалося, під вечір відбулося урочисте відкриття фестивалю. Глядачам запропоновано перегляд вистави театру з Дніпра "Війни нема...є". Постановка важка для сприйняття, розповідає про ветерана АТО, який бореться з посттравматичним синдромом.