ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як вибрати смартфон, який прослужить довго?

Виробники смартфонів ледь не щодня випускають новинки та підштовхують користувачів купувати нові гаджети. Проте ціна на техніку залишається досить високою, і не кожен користувач прагне щороку витрачати гроші на новий телефон. Як вибрати модель, яка прослужить не один рік і залишиться актуальною?

Критерії вибору довговічного смартфона

Відбір варто розпочати із бренду. Якщо в пріоритеті низька ціна та актуальні характеристики, телефон Nomi зможе задовольнити ці вимоги. Якщо ж важлива насамперед надійність, то варто шукати телефон в асортименті лідерів ринку смартфонів. Так, Apple, Samsung і навіть Xiaomi — це не лише якісні комплектуючі, а й сервісне обслуговування. Також в асортименті цих брендів безліч техніки, яка може співпрацювати зі смартфоном. 

Крім бренду, варто звернути увагу на такі характеристики:

  • процесор;
  • ОЗП;
  • внутрішня пам'ять;
  • ємність акумулятору;
  • програмне забезпечення. 

Якщо ви хочете, щоб смартфон прослужив 3-5 років чи навіть більше, варто вибрати модель із характеристиками вище середніх. Техніка так швидко застаріває, що сьогодні чотириядерний процесор вже вважаться слабким. Тому варто вибирати процесор відомого виробника (Snapdragon, Mediatek) нової версії та не менше, ніж на 8 ядер. Навіть якщо завтра з'являться кращі моделі, такий процесор забезпечить продуктивність гаджету ще на кілька років.

Актуальні параметри оперативної пам'яті — 6-12 Гб. Найкраще вибрати моделі на 8-12 Гб, які дадуть вам певний запас. Програм стає дедалі більше, вони вимагають більше пам’яті, тому пристрої на 2-3 Гб вже втрачають актуальність.

Програмне забезпечення та його оновлення

Не обов'язково вибирати найновіше ПО, проте це має бути одна з останніх версій. Виробники ПО регулярно випускають оновлення, які легко завантажити на телефон. Варто подбати про те, щоб у гаджеті було достатньо вбудованої пам'яті для оновлення операційної системи та зберігання додатків. Актуальними будуть моделі на 128-256 Гб. Вони зможуть легко прослужити кілька років, не обмежуючи дії користувача.