ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як налаштувати телевізор з вбудованим Т2?

Перехід з аналогового телебачення на цифрове внесло багато корективів у відображення контенту та у самі пристрої. Виробники швидко зорієнтувалися і почали випускати телевізори із вбудованим тюнером DVB T2. Але для деяких користувачів стало складним завданням налаштувати трансляцію за новим форматом. Мешканці Дніпра та інших міст користуються послугами спеціалістів на https://kabanchik.ua/ua/dnipro/category/remont-televizoriv та отримують готовий результат. Але що робити, якщо ухвалено рішення виконати Т2 налаштування самостійно? У такому випадку слід дотримуватись інструкції, якою ми поділимося у статті.

 

Покрокова інструкція: як налаштувати Т2

Багатьох лякає такий процес, але в ньому немає нічого складного. Виробники вже подбали про те, щоб користувачі не використовували додаткові приставки, які були популярні деякий час. ТБ з вбудованим тюнером налаштувати набагато простіше, достатньо виконати кілька простих дій:

  1. Під'єднайте антену до відповідного гнізда у телевізорі. Важливо використовувати шнур, призначений для цифрового мовлення, він маркований написами "RG-6U" або "RG-59U".
  2. Увімкніть телевізор і перейдіть в розділ DVB-T2, щоб виконати пошук каналів.
  3. Щоб спростити завдання, слід вибрати автоматичний пошук, в результаті чого програма сама знайде всі канали та запам'ятає їх списком.
  4. Можна застосувати ручний режим пошуку, якщо автоматичний з якихось причин не спрацював.
  5. Всі сучасні телевізори дозволяють сортувати та виставляти у будь-якій черговості телеканали, на розсуд власника.

На цьому налаштування Т2 завершується. Якщо до цифрового простору будуть додані нові канали, телевізор знайде їх самостійно і додасть до загального списку.

У чому особливість телевізорів з тюнером Т2

Такою функцією оснащені усі сучасні моделі, випущені після 2010 року. До цього доводилося купувати окремий пристрій — мініатюрну коробочку та підключати її дротом до телевізора. Переваги вбудованого тюнера очевидні:

  • поменшало проводів;
  • спростилося налаштування та пошук телеканалів;
  • ціна телевізорів не збільшилась.

Отримувати задоволення від цифрового мовлення може кожен, хто придбав оновлені моделі із вбудованим DVB-T2. Але технології пішли далі, і сьогодні вже актуальними стають Смарт-ТБ, з модулем WI FI та роз'ємом LAN під кабельний інтернет. Якщо ви залишаєтеся шанувальником цифрового телебачення Т2, як підключити ви тепер знаєте із нашої статті. Сумніваєтеся у власних навичках регулювання — тоді скористайтеся послугами майстра, який швидко організує цифрове телебачення з виїздом додому.