ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як коломияни можуть зекономити 35% на опаленні. Історія успіху компанії "Вігор"

Ця потужна компанія вже 20 років працює на віконному ринку, виготовляє вироби різного роду складності та конфігурації. Проте, з чого починалась історія, відомо далеко не всім.

 Як виникла ідея створення фірми "Вігор".

"Будучи одного разу за кордоном, я побачив тогочасну новинку – металопластикові вікна, які в нашій країні ще не були відомими. Бажання покращити щось у себе й призвело до того, що ці вікна з Німеччини та Польщі я почав ввозити в Україну. Сама фірма "Вігор" почалась з вивчення та освоєння ринку збуту, співпрацюючи із закордонними виробниками. Тоді вже на базі досвіду та попиту даного продукту задумався про створення свого власного виробництва в Україні, а саме в рідній Коломиї. Це дозволило б створити нові робочі місця та виготовляти якісні вікна. Але для того щоб запустити виробництво, потрібне дороговартісне обладнання, яке забезпечило б випуск продукції належної якості. Тому багато подорожував, зустрічався з представниками різних фірм, відвідував виставки та презентації. Зрештою після довготривалих перемовин вдалося укласти договір на закупівлю австрійського обладнання. І почали власне виробництво з виготовлення металопластикової продукції.

День народження фірми ми відзначаємо 24 жовтня – це дата виходу першого вікна", – розповідає Ігор Зиновійович Проць, засновник фірми.

 

Продукція

Компанія "Вігор" виготовляє вікна, балконні і вхідні двері, конструкції складної конфігурації. Для їх виготовлення використовують високоякісні матеріали як українського, так і європейського виробництва на високотехнологічному німецькому та австрійському обладнанні. "Вігор™" є однією з провідних компаній західного регіону України, що займається ламінуванням профілів під замовлення. Тут використовують звичайні та енергозберігаючі плівки. Сам процес відбувається на обладнанні австрійської фірми FUX.

Також тут виготовляють ексклюзивні вироби. Використовують сучасні архітектурні рішення та форми: якісне гнуття арок; виготовлення складних нестандартних конструкцій, які дають можливість підкреслити індивідуальність дизайну приміщення, тощо.

Клієнти фірми "Вігор" можуть економити до 35% на опаленні взимку та до 40% на кондиціонуванні влітку, оскільки усі склопакети обладнані теплими дистанційними рамками EDGETECH Super Spacer або SOYTASGROUP Pana Spacer. Також тут пропонують рішення найвищих класів енергозбереження.

Профільні системи використовують українського, польського та німецького виробництва.

Нині фірма має два головні офіси у Коломиї – на вул. Театральній, 35 та Мазепи, 85.

 Робота менеджерів компанії

Тетяна – менеджер з продажу вікон і дверей з офісу на Театральній, працює в фірмі вже 11 років. Каже, що робота приносить задоволення, також тут хороша оплата праці.

"Ми працюємо з понеділка по п’ятницю з 9 до 19 год., в суботу – з 9 до 15 год.

В обов’язки входить комунікація з клієнтом, відповіді на телефонні дзвінки, фахові поради для того чи іншого об’єкту. Потрібно бути компетентним. Наші вікна виготовляються згідно з сертифікатами відповідності. В нас є понад 40 різноманітних кольорів, які може обрати людина для ламінації своїх вікон".

У самому офісі, як і личить фірмі, що працює в цій сфері, багато різноманітних вікон, підвіконників, які, як манекени в магазині, стоять для наочності. Праворуч від нас полиці із різноманітними нагородами та грамотами, серед яких також від єпископа Коломийської єпархії Василія Івасюка.

Пізніше ми завітали в інший офіс за адресою: вул. Мазепи, 85. Тут нас зустрів менеджер з оптової торгівлі Павло.

"Кожен з менеджерів є універсальним працівником, який може здійснювати як оптові, тендерні, так і роздрібні замовлення. В листопаді виповниться 9 років, як я працюю у цій фірмі. До цього працював на різних посадах, у відділі логістики, на виробництві та монтажі вікон, де отримав теж певний досвід, який допомагає і досі. Тут є тісний контакт менеджменту з виробництвом, логістики з менеджментом, бухгалтерії з усіма ланками. В нас усі менеджери працюють на відсотковій ставці від виробітку. Прийшовши сюди, в якийсь момент я навіть писав шпаргалки для себе з технологіями виробництва, адже в фірми, де працював до того, був зовсім інший рівень, нижчий, ніж тут".

Усі замовники отримують 15-річну гарантію на продукцію фірми "Вігор" – так інформує офіційний сайт компанії.

"Вігор" має своє потужне виробництво, яке нам також вдалося відвідати разом із власником і оглянути процеси, що відбуваються тут. Технології справді вражають, тут все автоматизовано та комп’ютеризовано, немає жодної паперової роботи, вартісне обладнання – все для якісного кінцевого результату. Проте і серед, здавалося б, такого високого рівня розвитку заводу для нашого міста зі всією своєю потужністю, бракує кадрів, і це проблема не лише одного виробництва. Люди масово виїжджають на заробітки за кордон, хтось залишає сім’ї, шукаючи швидкого збагачення, та насправді добре заробити можна і тут, у своєму місті, цим самим сприяючи розвитку державної економіки, працюючи фізично набагато легше, ніж за омріяним кордоном.

АВТОР: Віталій БИРЧАК ФОТО: Андрій КАНЯ