ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як Коломия святкуватиме Різдво і куди піти колядувати

Січень багатий на свята. Для тих, хто не любить домашні застілля, передбачена безкоштовна культурна програма біля ялинки. Що саме відбудеться та скільки коштів витратили з бюджету на такі святкування.
– Починається з того, що 1 січня – день народження Степана Бандери. Щоправда, до його пам’ятника приходять лише старші люди та ті, що цілу ніч не святкували Новий рік. А потім уже Різдвяні свята: 7, 8, 9 – постійно будуть колядки під ялинкою. Район наш проводить конкурс, ми проводимо конкурси, співаємо, танцюємо. Ці заходи не потребують багато коштів, бо всі люблять колядувати. Наші колективи – муніципальні – на зарплаті, вони виступають безкоштовно. Артистів якихось ми не замовляємо. Тільки народні колективи й охочі взяти участь у конкурсах. По таких святах видатків немає, - наголосив Ігор Слюзар, міський голова.
Начальниця відділу культури Коломийської міської ради Уляна Мандрусяк відзначає, що загалом усі заходи відбуваються вже традиційно: – У нас продовжується фестиваль вертепів. Це, по суті, – новинка. А в лютому буде фестиваль розколяди. Одразу біля сцени всі свята діятиме різдвяний ярмарок, тож можна, не відходячи від місця подій, випити чогось гарячого та перекусити. Любителів спортивного відпочинку запрошують покататися разом із сім’єю чи зіграти в хокей з друзями на льодовій арені "4 пінгвіни". Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття запрошує на виставку "Скриня витинанок" Дарії Альошкіної. У Коломиї цієї зими ви знайдете розваги на будь-який смак. Веселих свят! Економимо ваш час: підписуйтеся на наш канал у Телеграмі – там публікуємо тільки 2-3 найважливіші новини за день!