ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

XXVI Міжнародний гуцульський фестиваль скликає гостей. ПРОГРАМА

Як писало "Дзеркало", 30 серпня – 1 вересня на Вижниччині відбудеться XXVI Міжнародний гуцульський фестиваль

Міжнародний гуцульський фестиваль (International Hutsul Festival) відбувається щорічно в одному з міст Гуцульщини, починаючи з 1991 року. 

ТВА пропонує переглянути програму цьогорічного фестивалю:

30 серпня

Свята Літургія за участю священиків з усіх гуцульських регіонів, Свято-Михайлівська церква, Вижниця – 10.00

Науково-практична конференція (відкриття, виступи, робота у секціях) – зал засідань Вижницької районної ради, міської ради, Вижницький коледж прикладного мистецтва, районний будинок дитячої та юнацької творчості – 10.00 – 16.00.

Показ одягу гуцульських регіонів, стилізованого одягу та дегустація карпатських чаїв та солодощі, площа Героїв Майдану, – з 16.00.

31 серпня

Фестивальна хода-єднання – від Вижницької РДА, 10.30.

Відкриття фестивалю, головна сцена стадіон «Черемош» м. Вижниця, 11.00

Конкурсна програма за жанрами розпочинається з 14.00.

Так, будуть представлені театральний (Вижницький РБНТДм), фольклорний (Банилівський НД), пісенний (Берегометський СБК), музичний (головна сцена, стадіон "Черемош"), хореографічний (Іспаський СБНТД) жанри. Номінація "Кіно та фотомистецтво" – Кінотеатр Вижниці.

Сцена на площі Героїв Майдану прийматиме читців-гумористів та солістів-виконавців обрядової гуцульської співанки (дримбарів, коломийкарів). Частуватимуть смакотою з гуцульської ватри біля стадіону "Черемош".

Гуцульське декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво можна буде переглянути у "Містечку майстрів" на Площі Героїв Майдану.

Діятиме гуцульський письменницький портал (презентація книг письменників, які пишуть на гуцульську тематику та на гуцульському діалекті). Місце проведення – Вижницька районна бібліотека, з 15.00 по 19.00.

О 18.00 на центральній сцені фестивалю – нагородження переможців та учасників фестивалю, з 20.00 – гала-концерт за участю кращих колективів з районів Гуцульщини та гостей фестивалю.
На Вічовому Майдані о 23.00 починається справжній гуцульський двіж.

1 вересня

На центральній сцені відбудеться закриття фестивалю і передача естафети наступному гуцульському місту. Початок о 14.00.
О 17.00 розпочнеться святкова забава, концерт за участю професійних артистів.

Фото ілюстративне

До теми: У серпні на Прикарпатті відбудеться 15 фестивалів