ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

XХІII сесія Коломийської міської ради: основні рішення

Сьогодні відбулася XХIII сесія міської ради 8 демократичного скликання.
Першими в порядку денному депутати розглянули рішення про звернення Коломийської міської ради:
- до Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг України щодо включення вул. Шкрібляка та вул. Карпатська, загальною протяжністю 4,009 км, які проходять в межах міста Коломиї, до складу дороги регіонального значення Р – 24 сполученням Татарів – Косів – Коломия - Борщів - Кам’янець – Подільський та прийняти на баланс Держагентства автомобільних доріг України.
- до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука щодо належного фінансового забезпечення сфери соціального захисту населення
Серед найважливіших рішень – проголосовано низку програм, які фінансуватимуть у наступні роки ті ділянки життя громади, які зазвичай найбільш вразливі й потребують особливої уваги. Зокрема - "Сприяння розвитку та зміцнення матеріальної бази військових частин на період 2022-2023 років"; «Розвиток командно – ігрових видів спорту в Коломийській територіальній громаді на 2022–2025 роки»; «Енергодім Коломия» на 2021-2023 роки в новій редакції; «Культура, молодь, туризм Коломийської ТГ» на 2022 – 2025 роки, ініціатор програми – управління культури міської ради. Це перша програма, яка повинна комплексно вирішити забезпечення функціонування в галузі культури, духовного життя, туризму і молодіжної політики.
Також депутати підтримали рішення про створення комунальних установ:
- КУ «Коломийська мала філармонія», предметом діяльності якої буде створення та демонстрація платних концертних програм як на власній філармонійний сцені, так і на гастролях; організація музичних фестивалів, виконавських конкурсів, майстер-класів тощо. 
- КЗ «Сервісний центр закладів культури», який надаватиме послуги із господарського, технічного та транспортного забезпечення діяльності закладів та установ, підпорядкованих управлінню культури.
Докладно з проєктами цих та інших рішень можна ознайомитися на сайті міської ради у розділі «Міська рада»-«Проєкти рішень міської ради» https://kolrada.gov.ua/decisions/1
Трансляцію засідання 23 сесії міської ради можна переглянути ТУТ.