ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Війська РФ не на нашому порозі, а в нашому домі. Та Україна ніколи не здасться, - Арсеній Яценюк. ВІДЕО

“Ми переконані, що пан Зеленський не привезе з цієї зустрічі жодного нового горезвісного “Мінська” чи нового “Будапештського меморандуму”, - підкреслив Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках, Голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк в ході дискусії КБФ 16 квітня, повідомляє пресслужба Народного фронту.

“Очікую, що позиція президента Франції буде так само сильна, як і позиція президента США, щодо захисту цінностей вільного світу  та захисту України від російської агресії”, - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що 2014 року говорив тодішньому президенту й віце-президенту США в Овальному офісі, що Україна ніколи не здасться: “Можу це повторити ще раз. Ми ніколи не здамося”.

“Сьогодні Україна захищає весь світ, бореться за свою територіальну цілісність та суверенітет і захищає Європейський Союз і увесь вільний світ. Усі мають усвідомити це, у різних столицях”, - наголосив він. 

Режим Путіна, підкреслив Арсеній Яценюк, – це загроза усьому світу:  Сполученим Штатам, Україні і Європейському Союзу.

Сьогодні Україна оточена агресивними російськими військами, додав він: “Це величезне нарощування військової потуги Путіним біля кордонів України означає не просто те, що вони біля нашого порогу. Вони вже не біля нашого порогу, вони вже в нашому домі. І це робить ситуацію абсолютно іншою”.

Арсеній Яценюк звернувся до США та ЄС з тим, що Україна потребує підтримки - летальної та нелетальної зброї, спільних навчань, військової допомоги та технічної допомоги для наших військ. 

Щодо політичної підтримки, наголосив він, очевидним є те, що український народ переконаний, що наше майбутнє - в НАТО та Європейському Союзі: “Ми розуміємо, що не можемо отримати членство дуже швидко. Але ми розпочали цей процес в 2008 році. Як голова Верховної Ради я написав листа до НАТО, разом із тодішнім президентом і прем’єр-міністром, із закликом надати Україні ПДЧ”.

“Зараз вже давно пора виконати ту обіцянку, яка була дана в Бухаресті у 2008 році для України”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.