ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вітання міського голови Богдана Станіславського з нагоди 780-річчя Коломиї. ВІДЕО

Міський голова Богдан Станіславський привітав коломиян з 780-річчям рідного міста.
"Коломия починалась гонорово. Такою вона є і до сьогодні: виважене, культурне, дуже освічене та інтелігентне місто, яке знає собі ціну. Ми любимо його чесною любов’ю, помічаючи переваги та недоліки і щиро говоримо як про одне, так і про інше.
Я не буду сипати компліментами - це зроблять за мене. Але, швидше, хочу почати діалог про те, якою ми хочемо бачити Коломию в майбутньому: через тиждень, місяць, рік, десять чи п’ятнадцять років. Бо що таке місто? Місто - це не просто архітектура, не просто економіка чи інфраструктура. Місто - це люди. І важливо, щоб кожен це розумів. Бо бути коломиянином - не лише почесно, ця причетність дуже відповідальна справа. Адже нас, коломиян, знають всюди. Хтось подумає, що через найкращі в країні музей Гуцульщини та Покуття, або музей писанкового розпису, хтось, що завдяки коломийкам, ще хтось, що через велику історію міста. Можливо. Але найперше коломиян впізнають за манерами, здоровими амбіціями і якісно зробленій роботі. Якщо коломиянин щось робить - це буде найкращий з можливого результат. І це нам важливо пам’ятати і підтверджувати кожного дня.
Отож, 780 років - це такий вік, коли можна починати задумуватись, а що далі? І само собою продовжувати будувати міцні плани. Ми маємо думати велико, ви це точно від мене вже чули і почуєте ще не один раз. Бо тільки потужні, здорові амбіції можуть повернути Коломиї те, що цьому місту по-праву належить - статус одного з центрів Галичини.
Сфера інтересів Коломийської громади - від Дністра до кордону з Румунією. Це означає, що ми готові нести відповідальність за розквіт всього регіону. В нас достатньо енергії та фахових людей, щоб забезпечити розвиток окресленої території і я бачу, що люди готові йти за Коломиєю. Для того, щоб не змарнувати їхніх надій, у нас мають бути найкращі садки, школи та університети, найдосконаліші дороги, найзручніші умови для бізнесу, найбезпечніші міста та села, найзручніша інфраструктура та найкраща медицина. Іншими словами, наша місія бути успішними та сильними, щоб творити регіон кращим, розвивати його. Бо успіх Коломиї - це успіх Покуття, успіх Галичини та України.
Це означає одне - перед нами багато роботи: від асфальту на дорогах до лабораторій у школах і якісної медицини. Але ми знаємо, чого хочемо і я вірю, що з Божою допомогою досягнемо. Хай для цього кожен робить все якнайкраще. Якщо ви вчитель - віддавайтесь на повну, хай наші діти будуть найосвіченішими. Якщо ви стелите асфальт - робіть це на совість, хай він простоїть роки. Якщо ви підприємець - будьте винахідливими і чесними, хай ваш бізнес розростається. Якщо ви керівник - будьте відповідальним і справедливим, хай кожне ваше рішення буде корисним і прагматичним. Хай кожен з нас на своєму місці робить для Коломийської громади лише якнайкраще. Не треба подвигів - лише щоденна чесна і добра праця на благо міста чи села. І ми досягнемо мети дуже швидко.
Бо так нас навчили наші діди та прадіди, які збудували це місто великим. Ми маємо за ким і для кого іти - на Коломию чекають ще не одні 780!"