ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Віталій Федорів: Діти села Замулинці 1 вересня підуть до школи, оновленої у рамках програми Президента України «Велике будівництво»

Віталій Федорів: Діти села Замулинці 1 вересня підуть до школи, оновленої у рамках програми Президента України «Велике будівництво»
Вчора у селі Замулинці Матеївецької об’єднаної територіальної громади Коломийського району після капітального ремонту урочисто відкрили ліцей, до якого входить загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів та дитячий садок. Роботи із енергозбереження на цьому об’єкті проводилися на виконання Національної програми Президента України «Велике будівництво», повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація
Учасників святкового дійства привітав голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.
«Сьогоднішня подія є знаковою для села, адже і влада, і місцева громада долучилися до проведення робіт, на які було спрямовано більше восьми мільйонів гривень. Програма Президента України «Велике будівництво», на яку в області передбачено кілька десятків мільйонів гривень, триває. Завдання влади – спрямувати бюджетні кошти туди, де вони приноситимуть найбільшу користь», - сказав керівник області.
Посадовець також розповів, що програма буде продовжена у 2021 році та крім будівництва садків, шкіл і стадіонів буде доповнена важливою ділянкою в галузі культури.
«Першого вересня діти зайдуть в оновлені класи та будуть знати, що у селі Замулинці є перша школа на теренах Івано-Франківщини, відкрита в рамках програми Президента України «Велике будівництво», - наголосив Віталій Федорів.
Додамо, що замовником робіт виступила Матеївецька ОТГ. Кошторисна вартість об’єкту становить 8,1 мільйонів гривень, з яких більше п’яти мільйонів – це кошти Державного фонду регіонального розвитку. Упродовж двох років тут повністю відремонтовано шкільну їдальню та спортзал, проведено капітальний ремонт даху і кабінетів.