ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Виконання бюджету та зміни до нього: у ратуші відбулась позачергова сесія Коломийської міської ради

У понеділок, 8 липня, у Ратуші відбулось засідання 48 позачергової сесії Коломийської міської ради. На порядку денному було всього три питання і всі пов’язані із міським бюджетом. 

Перше питанням, яке розглянули депутати – це виконання міського бюджету за перше півріччя поточного року. Доповідала по цьому питанню начальниця фінансового управління Ганна Бакай. Вона повідомила, що згідно з планом за І-ше півріччя до міського бюджету мало надійти 358,6 млн. гривень. Фактично ж вдалося зібрати дещо менше – 351 млн. гривень, на 7,6 млн. менше від запланованого. Однак, якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року, ситуація краща. Цього року за перше півріччя доходи міської казни зросли на 33,6 млн. в порівнянні з минулим.

Левова частка доходів міста – це податок на доходи фізичних осіб, тобто податок на заробітні плати коломиян. За півроку було сплачено 104,4 млн гривень. Місцевих податків та зборів (земельний податок, орендна плата, єдиний податок) було зібрано на суму 30,2 млн гривень. Плати за надання адміністративних послуг надійшло до бюджету на суму 3,7 млн грн. Проблемними, за словами Ганни Бакай, є сплата єдиного податку, акцизного збору на роздрібну торгівлю та орендна плата за землю.

Як виявилось, є величезні проблеми з наповненням бюджету розвитку. Згідно з планом за перші 6 місяців поточного року планувалося зібрати 56 млн грн, а реально вдалося зібрати тільки 8,4 млн або 15%. 

Що стосується видаткової частини бюджету, то при запланованих видатках  на захищені статті у розмірі 324,5 млн реально спрямовано 298,6 млн. Відповідно, існує деяка заборгованість з виплати заробітної плати та комунальних послуг.

Крім цього, депутати міської ради розглянули зміни та уточненням до бюджету на ІІ півріччя. За словами Ганни Бакай, зміни відбуваються за рахунок перевиконання дохідної частини у розмірі 709,5 тис. грн і за рахунок державної субвенції – 4,2 млн на соціально-економічний розвиток та 20,5 млн на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності, повідомила пані Бакай.

АВТОР: Віктор ФІТЬО