ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Виїзд водіїв за гуманітарною допомогою: що варто знати

Про порядок виїзду водіїв за гуманітарною допомогою роз'яснює Державна прикордонна служба України.
Під час воєнного стану дозволено перетин кордону водіями, які перевозять медичні вантажі, вантажі гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних Сил, інших військових формувань, а також населення України, за наявності відповідних рішень про виїзд за межі України та за наявності інформації про особу у відповідній інформаційній системі «Шлях», адміністратором якої є Укртрансбезпека.
Рішення про виїзд за межі України водіїв приймається Мінінфраструктурою або військовими адміністраціями, за наявності відповідного обґрунтування щодо обсягів вантажів та кількості транспортних засобів, необхідних для їх перевезення, у листах будь-якого з таких органів, підприємств, організацій, установ
• військових, правоохоронних органів;
• військових адміністрацій;
• медичних установ;
• відправників чи одержувачів гуманітарної допомоги.
Крім того, дозволено пропуск водіїв компаній, які мають транспортні ліцензії. У такому разі перетин державного кордону можливий тільки на транспортному засобі, повна маса якого становить 3500 кілограмів і більше. Укртрансбезпека проводить перевірку інформації про транспортний засіб на основі даних, що містяться в Єдиному державному реєстрі транспортних засобів, та вносить відповідні дані до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки.
Водіям можна безперервно перебувати за кордоном не більше, ніж 30 календарних днів. Водії компаній, що мають транспортні ліцензії, можуть перебувати за кордоном до 45 календарних днів, але це можливе лише на транспортному засобі, повна маса якого становить 3500 кілограмів та більше.