ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вихованці Станції юних туристів розробили веломаршрут "Коломия – Космач – Шешори"

Вихованці гуртка "Велосипедний туризм" (керівник Шепетюк В.М.) Коломийської станції юних туристів розробили веломаршрут "Коломия – Космач – Шешори – Коломия".
Відстань - 83 км. Складність маршруту вище середньої, перепад висот 380 метрів. Сезонність: весна, літо, осінь.
Опис маршруту:
Виїзд з Коломиї в напрямку с. Космач асфальтною дорогою через села Нижній Вербіж, Верхній Вербіж, Мишин, Стопчатів, Яблунів. На кільці в Яблунові рухаємось у напрямку с. Люча. Переїхавши річку Люча, повертаємо ліворуч на с. Космач.
На 26 км зліва від дороги є мальовничий триметровий водоспад на річці Рушір.
За кілометр є місце, де відбувся легендарний бій повстанців з енкаведистами. Ще через 6 км піднімаємось на оглядовий майданчик, з якого відкриваються панорами с. Космача.
Спускаємось з оглядового майданчика в напрямку села і через 1,5 км зліва можемо побачити 100-літню хату, в якій знімали фільм "Гори димлять". Продовжуємо рух до центру села і біля школи повертаємо вправо на ґрунтову дорогу до музею Олекси Довбуша, що розташований на подвір'ї Михайла Дідишина (вул.Довбуша 17).
Повертаємось на асфальтну дорогу і повертаємо направо в напрямку с. Шешори через с. Прокураву. В Шешорах біля ресторану "Аркан" переїжджаємо через міст і повертаємо праворуч до Сріблястих водоспадів.
Знову повертаємось на асфальтну дорогу і рухаємось в напрямку Коломиї через такі села як Пістинь, Микитинці, Спас та Верхній і Нижній Вербіжі.
Екскурсійно-краєзнавчі об'єкти:
водоспад Рушірський на р. Рушір,
 
місце біля присілку Рушір, де відбувся бій сотника Ярослава Симчича, в якому загинуло багато енкаведистів і їхній керівник генерал Микола Дергачов, с. Космач з 32 присілками багате на різноманіття майстрів по дереву та народних інструментів,
 
хата, де відбувалися зйомки фільму "Гори Димлять",
 
хата музей Олекси Довбуша,
 
Сріблясті водоспади на річці Пістинька у Шешорах.