ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Відкриття Унікального Видання: Погляд у XVIII Століття Через «Книгу війтівського та раєцького урядів міста Коломиї 1739-1769»

У Музеї історії  Коломиї відбулася надзвичайно важлива подія  для нашого міста– презентація  видання «Книга війтівського та раєцького урядів міста Коломиї 1739-1769». Ця унікальна  книга, розкриває перед читачем життя міста у XVIII столітті, пропонуючи поглиблений погляд на історію та культуру Коломиї в минулому.
 

Упорядкування цього важливого видання взяв на себе Юрій Романюк. Разом із командою перекладачів він вклав багато зусиль, щоб давня історія міста ожила на сторінках книги, українською мовою.

Крім того, за словами представників міської ради, місцевих підприємців та небайдужих людей, це видання отримало фінансову підтримку саме тому, що важливо, щоб історія міста була доступною для кожного мешканця та гостя міста. Зокрема, книга розкриває деталі про роботу ратуші, виконкому та суду, а також про судові справи та звернення містян до влади.

Плани Юрія Романюка на майбутнє – продовжувати досліджувати історію Коломиї та видачу нових томів книги. Очікується, що другий том вийде до Дня міста, пропонуючи читачам ще більше цікавих відомостей та фактів із життя міста у минулому.

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани» безсмертний вислів М.Т. Рильського.

Автор репортажу та відео: Королець Ірина