ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Відкриття фронт-офісу в Коломиї є яскравим прикладом успішної реформи децентралізації, - Світлана Онищук

Сьогодні під час робочої поїздки на Коломийщину голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук ознайомилася із роботою нещодавно відкритого фронт-офісу районного відділу поліції.

Спільно з головою райдержадміністрації Любомиром Глушковим, начальником головного управління Національної поліції в області Сергієм Безпальком та Коломийським міським головою Богданом Станіславським керівниця області  оглянула оновлене приміщення відділку, поспілкувалася із поліцейськими, повідомляє пресслужба ОДА.

За словами працівників поліції, фронт-офіси є сучасною моделлю первинної комунікації із громадянами у відділках поліції. Вони сприяють прозорості спілкування між жителями громад та працівниками поліції, адже тут можна зареєструвати звернення до поліції, отримати інформацію про кримінальне провадження, залишити відгук про роботу працівників відділку.

Варто додати, що у відділку також запрацювала система відеомоніторингу «Кастеді Рекордс», яка дає можливість відстежувати  поведінку поліцейських під час спілкування з відвідувачами й, водночас, допомагає їм уникнути безпідставних звинувачень та можливих провокацій. Окрім того, у приміщенні проведено заходи із забезпечення доступності людей з інвалідністю.

Зазначалося, що завдяки співпраці з місцевою владою на території обслуговування відділку встановлено 81 відеокамеру відео спостереження, 10 з яких із розпізнаванням номерних знаків, що інтегровані до системи «ГАРПУН». Це, на переконання керівництва відділку, вже дало позитивні результати, адже на території обслуговування значно знизився рівень злочинності і криміногенна ситуація покращилася.

Оглянувши оновлене приміщення відділку, Світлана Онищук зазначила, що відкриття фронт-офісу є яскравим прикладом успішної реалізації реформи децентралізації, коли населення громад отримує якісні публічні послуги, зокрема й безпекові.

«Безпека людей – це показник довіри до правоохоронних органів, - наголосила Світлана Онищук. – Створення фронт-офісів сприяють відкритості та прозорості роботи працівників поліції,  а сучасні системи відеонагляду – стимулюють людей дотримуватися правопорядку».

До теми: У Коломиї запрацював перший на Прикарпатті поліцейський фронт-офіс. ФОТО

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.