ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ВІДЕО. Як живуть жителі Іванівців після нещодавнього приєднання до Коломиї

Як відомо, коломийська громада розширилася. Розширилася за рахунок приєднання до міської громади сіл Шепарівців, Товмачика, Іванівців, Саджавки з присілком Кубаївкою – з одного боку й селом Воскресінці – з протилежного боку. Іванівці з населенням 1.300 осіб, як і більшість населених пунктів Коломийщини (і не тільки Коломийщини), повіддавало багато своїх молодих сил закордонам: Чехії, Польщі, Бельгії, навіть Ізраїлю.
 Сільська казна дотепер наповнювалася переважно за рахунок акцизного податку на паливо. Дохід з автозаправки давав нам 1 мільйон 200 тисяч гривень прибутку щорічно. За ці кошти ми поремонтували дороги, школу та клуб, оновили мостики й інше. Наступного року дохід від автозаправки забиратиме Дорожній фонд. Ми залишимося ні з чим. Стояло два варіанти: або збільшувати місцеві податки, або приєднуватися до Коломиї. Вибір упав на другий варіант", - розповідає  в.о. старости  Василь Мочернюк.
Також він розповідає, що до приєднання ми мали в бюджеті 1.400 тис. гривень, після приєднання – 1.600 тисяч. Кошти спрямуємо на освітлення вулиць, на ремонт доріг. Добиваємося, аби раз на годину курсував автобус сполученням коломийський вокзал-Іванівці-Саджавка. Детальніше у відео. Більше читайте у нашій статті “Не варто видумувати велосипед за 20 хвилин їзди до Коломиї…”. Як живуть села, приєднані до міста Відео: Ярослав КОНИК