ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Від сьогодні Коломия - у "помаранчевій" зоні, район - у "жовтій"

Як повідомляли, за рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, від сьогодні, 21 вересня,  Коломия житиме за карантинними обмеженнями помаранчевої зони. У місті запрацюють навчальні заклади, кафе, перукарні, фітнес-клуби.

На Прикарпатті, окрім Коломиї, у помаранчевій зоні - міста Івано-Франківськ, Калуш,  а також Косівський, Рогатинський, Рожнятівський та Тисменицький райони.

 Коломийський, Богородчанський, Галицький, Городенківський, Долинський, Калуський, Надвірнянський, Снятинський та Тлумацький райони, а також міста Болехів, Бурштин та Яремче - у жовтій зоні.

Нагадаємо, відтепер протиепідемічні обмеження та їх кількість на території "червоних" зон визначатимуться спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС з переліку, що визначений постановою Кабміну.

У регіонах з "зеленим", "жовтим" та "помаранчевим" рівнем заборонятимуть відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляцію через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком коронавірусу, відправлено більше, ніж 50% класу.

А повна заборона роботи освітніх закладів на території регіону з "червоним" рівнем буде прийматися тільки спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС.   

Крім того, на території регіону з "помаранчевим" рівнем небезпеки виключається норма щодо заборони на перевезення громадським транспортом, де заповнено більше, ніж 50% посадкових місць.

"Червоний" рівень епідемічної небезпеки тепер встановлюватиметься за спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС у разі:

- завантаженості більше 70% ліжок у закладах охорони здоров’я регіону більше 5 днів підряд,

- перевищення середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19 більше ніж у 5 разів. 

Раніше "червоний" рівень запроваджувався у випадку завантаженості понад 75% кількості ліжок.

До теми: Станом на 21 вересня в Коломийській ОТГ - 602 випадки Covid-19

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.