ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Від початку 2022 року на Прикарпатті у ДТП загинуло троє людей

Від початку 2022 року на Івано-Франківщині сталися 110 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули троє людей, зокрема й немовля. Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла речниця Нацполіції області Тетяна Іванюк, пише Суспільне.

"У 15 аваріях 13 людей травмувалися, троє загинули. Серед травмованих — одна дитина, також одне немовля загинуло. Це — 5-місячна дівчинка, яка під час аварії перебувала в люльці від колиски на руках у матері", — повідомила Тетяна Іванюк.

За словами медика Міністерства внутрішніх справ України в області Лесі Марковецької, дитину батьки перевозили неправильно.

"Під час різкого гальмування автомобіля дитина вагою 7 кг внаслідок моменту інерції та імпульсу стає важчою у 45-100 разів. Тому вона фактично "перетворюється на ядро", яке вилітає з автомобіля. Якщо дитина перебуває на передньому сидінні, то вона вибиває лобове скло або травмується до нього і гине від удару", — пояснює Леся Марковецька.

З її слів, навіть якщо мама пристебнута, але тримає дитину на руках, то не зможе її втримати під час різкого гальмування.

"Тому однозначно єдиний спосіб правильного перевезення дитини – використання автокрісла. А дорослі повинні обов’язково пристебнутися пасками безпеки. Тільки ремінь безпеки – це 70% врятованих життів у ДТП", — каже Леся Марковецька.

За словами Тетяни Іванюк, основними причинами аварій на дорогах Івано-Франківщини є:

  • перевищення швидкості;
  • порушення правил маневрування;
  • недотримання дистанції;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • керування транспортним засобом у нетверезому стані