ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Від настільних ігор до дитячого транспорту: на Прикарпатті компанія виготовляє найрізноманітніші пластмасові іграшки. ФОТО

3 червня заступник голови облдержадміністрації Дмитро Романюк, заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Іван Загірник відвідали компанію «Інтелком» в місті Івано-Франківську, яка представлена на ринку під торгівельною маркою «ТехноК».

Ця компанія працює у сфері виготовлення найрізноманітніших дитячих пластмасових іграшок – від настільних ігор до дитячого транспорту, повідомляє пресслужба ОДА.

«Надзвичайно важливим є розвиток таких підприємств у нашій країні. Компанія є одним із провідних лідерів в Україні з виготовлення дитячих іграшок. Вона виступає замовником багатьох послуг та робіт в інших компаніях, що створює кумулятивний ефект розвитку економіки. Тут створено багато робочих місць. – зауважив Дмитро Романюк, – Урядом запроваджуються програма підтримки малого та середнього бізнесу в нашій країні, яка передбачає вигідне кредитування підприємств, які працюють на експорт не сировини, а саме виробничої продукції. Обласна державна адміністрація готова сприяти їх розширенню».

Посадовці ознайомилися з роботою конструкторського відділу виробництва, де інженери проектують прес-форми для лиття виробу та розробляють усю необхідну технічну документацію для впровадження процесу виготовлення нової дитячої іграшки.
Також вони оглянули виробничу лінію металообробних процесів, які здійснює компанія «Данея», співпрацюючи із компанією «Інтелком», що є важливим етапом із виготовлення цієї продукції, ливарними станками, де використовують роботів-маніпуляторів та упаковками готових виробів на виробництві.

Директор компанії «Інтелком» та компанії «Данея» Володимир Окрепкий розповів, що ці виробництва працюють більше двадцяти років й тут працевлаштовно майже 300 людей, а за трудовими угодами, враховуючи сезонність робіт, додатково ще 150. На підприємстві виготовляють різноманітний спектр дитячої продукції, яка реалізуються в Україні, експортується у 18 країн світу та презентується на світових виставках.

Зазначалося, що після закінчення виробничого циклу іграшки випробовуються в реальних умовах. Лише потім вони потрапляють у підшефний дитячий садок з подальшим уважним вивченням відгуків дітей та педагогів. Нагородою творчих здобутків є перші місця на різноманітних національних конкурсах іграшок, проте найбільшу радість приносять щасливі посмішки малюків, які бавляться новими іграшками.

Також йшлося й про розширення виробництва на цьому підприємстві, використання ним енергозберігаючих технологій, зокрема, твердопаливних котлів й тих, які працюють на відпрацьованому маслі, роботу сонячних електростанцій.

Дмитро Романюк наголосив: «Держава на усіх рівнях повинна лобіювати розвиток українських підприємств. Органи державної влади Прикарпаття всіляко допомагатимуть представникам бізнес-середовища, які створюють робочі місця для українців».