ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вибір найкращої бюджетної гітари - пропозиції світового ринку

Як і на все на світі, витрати на придбання гітари (не важливо, це перший інструмент початківця чи чергова гітара напівпрофесійного музиканта) виросли багатократно. І все більша кількість потенційних покупців звертає свою увагу на так званий бюджетний сегмент, який насправді охоплює величезну кількість інструментів різного рівня якості та можливостей. Короткий огляд від фахівців інтернет-магазину Muzline допоможе вам зорієнтуватися в світі недорогих гітар, та зрозуміти, чи вартує того така економія. 

Відносність поняття бюджетний 

Ще пару десятиліть тому кількість брендів, що випускає гітари, була не такою великою, як сьогодні, а інфляція та перенасичення ринку не сягнули таких рівнів, щоб докорінно змінити наші уявлення про ціноутворення взагалі і бюджетний клас інструментів як такий. Ті ж пару десятиліть років тому бюджетна гітара коштувала менше сотні баксів, сьогодні ж за таку ціну можна купити хіба що китайський noname, що, власне, дорівнює викиданню грошей на вітер, адже серед інструментів подібного рівня навряд чи можна знайти щось, що хоча б спробує звучати, як гітара. 

Бренди, які користуються довірою та повагою музикантів по всьому світу, такі, як Ibanez, Yamaha або Fender, продовжують випускати бюджетні моделі, але їхня вартість може сягати кількох сотень доларів, що аж ніяк не дешево. 

Професійні високоякісні концертні інструменти при цьому вони продають по кілька тисяч доларів, і дозволити собі таку гітару може хіба що добре заробляючий профі, а їх в нашій країні не так багато, щоб це якось суттєво впливало на ринок. Але менше з тим, разом із більш-менш бюджетною ціною виробники пропонують: 

  • достойну брендового імені якість звучання;
  • завжди люксовий дизайн; 
  • непогані акустичні та динамічні можливості інструмента, які за бажанням можна навіть покращити; 
  • якісний сервіс у випадку необхідності. 

За більш дешевими гітарами, як йшлося вище, варто йти до ноунейм брендів, які працюють за доволі стандартною, але все одно дикою схемою, закупаючи партію готових інструментів з заводу в Китаї і наносячи на голови грифів свої логотипи. Тобто в даному випадку компанія як така не є виробником і тим більше розробником інструмента, що, власне, відображається на їхній якості - не жахливій, але дуже-дуже посередній.

Подібні гітари за словами фахівців інтернет-магазину Muzline дуже часто купують в якості першого інструмента для дитини, аби музикант-початківець міг спробувати свої сили і якщо заняття, як то кажуть, не підуть, не витрачати на них аж надто великих ресурсів. Але у такому підході криється проблема - неякісний інструмент дуже сильно впливає на досвід музиканта, ускладнюючи процес постановки рук,спотворюючи уявлення про звук і так далі. Звичайно, це індивідуальні справи, вирішувати, з якої гітари починати путь музиканта, але досвідчені викладачі та спеціалісти радять обирати якнайкращий варіант з можливих в конкретній ситуації.