ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Вчені ставлять під сумнів ефективність домашніх завдань для учнів

Гарріс Купер, вчений із Дюкського університету (США), провів близько 120-ти досліджень щодо ефективності домашніх завдань для школярів у 1989 році та ще 60 – у 2006 році. Як показали результати, конкретної користі від домашньої роботи діти не отримують, повідомляє starylev.com.ua.
Гарріс Купер стверджує, що  для учнів початкової школи навантаження, яке лягає на їхні плечі після уроків, є зайвим. За його словами, діти краще засвоюють матеріал у класі. Для учнів середньої школи домашні завдання теж не є надто ефективними. Більше користі від них отримують старші школярі, проте і тут слід не перегинати палку.
Як говорить дослідник, півтори години, виділених на повторення і закріплення вивченого у школі матеріалу, їм цілком достатньо. І рівень знань дітей у такому випадку більший, ніж у тих, хто займається вдома протягом чотирьох годин. З цією думкою погоджується  і викладач з Арізонського університету  Етта Краловец.
Крім того, Гарріс Купер  вважає, що домашнє завдання навпаки відлякує дітей від навчання. Вже з дитячого садка малюки, приходячи додому, змушені виділяти чимало часу, щоб вивчити уроки, замість того, щоб зайнятися тим, що їм до вподоби.