ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Україні дорожчає мобільний зв'язок

Мобільні оператори підвищать тарифи на зв'язок.

Про це пише ПІК з посиланням на iTechua.

Зокрема, про підвищення  тарифів в середньому на 20% повідомили в Vodafone. Підвищення плати вже почало діяти з 15 травня.

“Згідно з повідомленнями оператора, причин у підвищення цін три. По-перше, це відсутність доходів від роумінгу. Раніше вони становили значний відсоток доходів оператора. Зараз, оскільки міжнародний туризм відсутня, доходи зійшли нанівець. По-друге, зросло використання інтернету, а з ним – і навантаження на мережі. Через це зростає вартість обслуговування і підтримки працездатності телекомунікаційної інфраструктури. Нарешті, триває масштабне розгортання інфраструктури на території всієї України. Цей захід також вимагає значних фінансових вкладень”, – йдеться у повідомленні.

Про подорожчання говорять й в інших мобільних кампаніях. Через всесвітню пандемію коронавірусної інфекції на 40% зріс трафік на час карантину, крім того більшість людей виїхали в невеликі міста та села  через самоізоляцію. Як відомо, найгірша ситуація з покриттям мобільного зв’язку в Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Фото ілюстративне