ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Одесі вшанували пам’ять загиблого Героя України Тараса Сенюка з Коломиї. ФОТО

3 червня 2014 року в бою з проросійськими найманцями біля міста  Слов’янськ, що на Донеччині, героїчно загинув, випускник Військової академії (м. Одеса) командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї аеромобільної бригади полковник Тарас Михайлович Сенюк.

Мужній командир із самого початку російської агресії перебував у складі свого підрозділу на сході України. Завдяки його рішучим діям, вмілому командуванню особовим складом вдалося організувати жорсткий опір окупантам. Так, 2 травня 2014 року механізована колона українських військовослужбовців була заблокована проросійськими найманцями і опинилася в оточенні. Протягом всього дня від представників сепаратистських угруповань лунали погрози знищити підрозділ і пропозиції перейти на бік сепаратистів. Увечері серед натовпу з’явились особи зі зброєю, командир наказав зайняти кругову оборону. Бойовики відкрили вогонь з-за спин цивільних, в один із БТРів полетів «коктейль Молотова». Під керуванням підполковника Сенюка військовослужбовці розібрали барикади і створили прохід для виведення колони в безпечне місце. Це був лише один з епізодів у черзі щоденних бойових зіткнень, які тоді відбувалися, але він наочно свідчить про незламний і вольовий характер Тараса Сенюка, пише Армія.Inform.

3 червня 2014 року комбат, як завжди, був попереду, разом із розвідувальним взводом керував діями своїх підлеглих. Під час запеклого бою зі знищення укріпленого опорного пункту терористів у Семенівці, що на околиці міста Слов’янська, куля ворожого снайпера обірвала життя комбата.

7 червня Тараса Сенюка поховали в рідній Коломиї на Алеї Слави Центрального міського цвинтаря.

6 червня 2014 року Тарасові Сенюку було присвоєне військове звання полковника (посмертно), а 20 червня Указом Президента України присвоєно звання «Героя України».

Курсанти, викладачі та бойові побратими  Тараса Сенюка вшанували пам’ять  випускника академії  хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу загиблим на сході України випускникам академії.

— Людина з великої літери, патріот своєї Батьківщини, офіцер-професіонал високого ґатунку. Тарас Сенюк — командир, який завжди піклувався про своїх підлеглих і цінував їхні життя, — такими словами згадав на заході про свого колишнього комбата учасник того бою, курсовий офіцер факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ Військової академії лейтенант Ярослав Ткаченко.

Як зазначили його бойові побратими, Тарас ніколи не пасував перед труднощами. Був першим і в курсантські роки, і в роки офіцерської служби, а під час свого останнього бою, як завжди, був попереду.

Фото зі сторінки Військової академії (м. Одеса)

АВТОР: 

Як повідомляли, вчора, у річницю смерті Героя, біля меморіалу загиблим воїнам особовий склад коломийської 10 гірсько-штурмової бригади, мама Героя - Наталя Петрівна, представники духовенства та громадськості вшанували пам’ять полковника Тараса Сенюка.

  Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.