ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В обласному центрі Прикарпаття пройшов марш за права тварин. ФОТО

5 вересня в Івано-Франківську пройшов марш за права тварин. Учасники дійства вимагали заборонити дельфінарії, цирк із тваринами і притравочні станції, пише  Суспільне Карпати.

Опівдні більше сотні учасників маршу за тварин стартували від пам'ятника Іванові Франку і рушили вулицею Незалежності. Опісля "стометрівкою" пройшли до фонтана на Вічевому майдані.

"Основні вимоги — від заборони дельфінаріїв, тварин у цирку і до того, аби було чітко визначене право власності на тварину, щоби поліцейським було простіше притягувати людей до відповідальності", — розповідає організаторка маршу в Івано-Франківську Олена Біла і додає, що свої вимоги люди адресували міському голові територіальної громади Руслану Марцінківу та поліції. 

Зі слів Олени Білої, учасники маршу також виступають проти притравочних станцій.

"Ми проти використання тварин у будь-яких шоу, проти контактних зоопарків, де тварин утримують у маленьких клітках. Там їх перегодовують, постійно витягують із цих кліток, їх торкається будь-хто. Це неприродно для тварин", — каже Олена Біла. — Наша мета — аби нас почули. Ми хочемо бути голосом гуманності. Хочемо захистити тих, хто не може захистити себе".

На марш вийшли і франківці з тваринами. Серед них — Микола Петрушенко та його собака Пончик.

Ще одна учасниця маршу Діана Мурзова розповідає, що неодноразово була свідком жорстокого поводження з тваринами.

"Одна із собак, за якою я доглядала, померла, коли собак труїли в Івано-Франківську минулого року. І я не раз бачила, як у центрі власники своїх собак б'ють. На превеликий жаль, прості зауваження на таких людей не дуже діють", — каже учасниця маршу.

За словами організаторки акції Олени Білої, марші за права тварин дають результат: "Депутати вже прийняли законопроєкт 2351, який забороняє фотопослуги з тваринами, жебракування з безпритульними тваринами. У 2018 році у нашому місті заборонили пересувні цирки з тваринами — це вже перемога".

Івано-Франківськ долучився до маршу за права тварин вже вп'яте, каже Олена Біла. Вперше у місті його провели у 2017 році. Минулоріч через пандемію акція проходила онлайн.

  Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.