ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В обласному центрі Прикарпаття протестують проти підвищення тарифів. ФОТО

28-го січня до будівлі ОДА зійшлися жителі Івано-Франківської громади. Вони протестують проти підвищення тарифів, пише Суспільне Карпати.

Люди тримають плакати з написами: "Молодь прагне справедливості!", "Зупинимо тарифний геноцид", "Облгаз в державну власність" тощо.

Один із учасників акції, голова громадської організації "Молодіжна свобода" Остап Зелень каже, що люди вийшли на протест, бо їм набридло слухати популізм влади.

"Наша влада давно нам обіцяла закінчити епоху бідності, підняти зарплати до чотирьох тисяч доларів. Насправді ми бачимо, що нічого з цього не виконано, а тільки піднімають тарифи, зарплати нижчі, ми у страшних боргах. І молоді люди цього терпіти не будуть. Молоді люди завжди були початком чогось нового, початку руху, - говорить Остап Зелень. - Вони завжди першими виходять протестувати, бо їм ще у цій країні жити, народжувати дітей, вчититися. Тому ми сьогодні не згідні з тим, що робить центральна влада і хочемо висловити свою позицію".

Інша учасниця пікету, пенсіонерка Ганна Пера розповідає, що вийшла проти високих тарифів на комунальні послуги.

"Прийшли, бо треба щось робити. Дуже дорого для мене виходить газ, світло, бо тепер зимовий період, та й опалення, щоб обігріти хату, а пенсії невеликі. На комунальні витрачаю дві тисячі. А треба ще й прогодуватися. Дали нам субсидію, але все одно потрібні гроші", - каже Ганна Пера.

Михайло Січка - також учасник протесту. Розповідає, що має сім'ю і маленьку дитину, тому дуже складно екомонити на опаленні. Каже, що вийшов висловити свій протест.

"Сьогодні вийшов висловити протест проти отих "драконівських тарифів, які не враховують людських можливостей. Я розумію, що є вимоги Євросоюзу, але разом із тим, ми всі розуміємо, що ці гроші ідуть просто у кишені високопосадовцям. Тим більше дуже багато людей жаліються на те, що врізали субсидії. Та я думаю, що кожен відчув, коли приходять платіжки - три, чотири тисячі. Те, що ми зараз повинні робити, це висловлювати поки що мирний протест проти цього геноциду нашого народу, бо якщо будемо мовчати, то так буде дальше і дальше", - говорить Михайло Січка.

На акції був і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Під час свого виступу мер сказав, що потрібно готувати ряд системних акцій протесту проти "тарифного геноциду". Також він повідомив про те, що готують петицію.

"Я вважаю, що облгази, обленерго повинні бути виключно в державній формі власності. Ми повинні їх повернути. Прошу підтримати нашу петицію. О 10-й годині відбудеться сесія міської ради. Ми ухвалимо відповідне звернення. В кінці зачитаємо резолюцію. Прохання її підписати. Що більше буде підписів за резолюцію, то швидше нас почують. Також прошу створити робочу групу з числа громадських організацій", - сказав Руслан Марцінків.

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.