ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Музеї писанкового розпису презентували оновлений експозиційний зал. ФОТО

11 листопада в Музеї писанкового розпису презентували оновлений експозиційний зал.
Проєкт, реалізований завдяки підтримці Українського культурного фонду та держагенції туризму, відкриває гостям Коломиї нові горизонти пізнання всього символізму нашої унікальної писанки, повідомив у фейсбук міський голова Богдан Станіславський.
Як зазначається, оновлений експозиційний зал оформлено за проєктом Мирослава Ясінського, який чекав на своє втілення 20 років. Також тут встановлено презентаційні екрани, які увінчує художньо-просторова композиція.
 
Новою особливістю експозиції є те, що інформаційні таблиці містять написи шрифтом Брайля, сам музей може запропонувати людям з порушенням зору путівник експозицією музею, де детально описано головні експонати.
"Дуже радію, що рік тому нам вдалося дати потужний поштовх для оновлення Музею Писанки. Як завжди, все починалося з ідеї, а далі - ми відновили унікальну сферу писанки. А це потягнуло за собою ті потужні зміни, які бачимо сьогодні. Дякую колективу музею, митцям та всім причетним до цього проєкту. Ваші старання та натхнення творять Коломию великою!" - написав голова громади.