ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Музеї мистецтв Прикарпаття вперше презентують оригінальні твори Тараса Шевченка. ФОТО

Такого в Івано-Франківську ще не було. Оригінальні твори Тараса Шевченка вперше презентують на виставці "Справжній Шевченко" в Музеї мистецтв Прикарпаття.
В експозиції будуть представлені більше 30 творів, що ілюструють різні періоди життя художника: доакадемічний час, навчання в Петербурзькій Академії мистецтв, нетривалі подорожі Україною та роботу в Київській Археографічній комісії, довгі роки заслання та останні роки життя в Петербурзі. Серед найбільш відомих картин Шевченка ви побачите: автопортрети, «Катерину», «Селянську родину», «Одаліску». Також портрет В.А.Жуковського пензля Карла Брюллова, за кошти з продажу якого поета викупили з кріпацтва.
Його картинам властиві об’єм і глибина.
Його акварелі — це ніжні кольорові співвідношення. І водночас — чітка фіксація у передачі світла і тіні.
Його портрети — це відчуття миті, коли людина, позуючи художникові, все ж залишається наодинці із собою.
Його пейзажі — реалістичні, позбавлені будь-якої ідеалізації, а повітря там — легке і делікатне.
Він — майстер тогочасної критики, колористики і архітектурних пейзажів топографічної точності.
Він писав олією, аквареллю, сепією, тушшю, свинцевим олівцем на міфологічні, історичні та побутові теми, архітектурні та ландшафтні пейзажі. І став основоположником реалізму в українському образотворчому мистецтві.
Сміливий. Відвертий. Естетський. Мрійливий.
Його малярська творчість — це понад 20 полотен та близько 1200 графічних творів (акварелі, рисунки олівцем, тушшю, офорти). Більше 90% цієї спадщини зберігається у музеї Шевченка в Києві.
А поетична — понад 240 творів.
Він — Тарас Шевченко. Справжній.
 
ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ: 26.10 об 11:00
ЗАМОВЛЕННЯ ГРУПОВИХ ЕКСКУРСІЙ:
за номером +380 96 919 97 00
Ця унікальна подія відбувається у співпраці Національний музей Тараса Шевченка та Музей мистецтв Прикарпаття за фінансової підтримки юридичної компанії MORIS.
ТРИВАЛІСТЬ ВИСТАВКИ: 26.10-21.11
ЗАМОВЛЕННЯ ГРУПОВИХ ЕКСКУРСІЙ:
за номером +380 96 919 97 00.
ГРАФІК РОБОТИ МУЗЕЮ*:
вівторок-неділя: 10:00–17:00
понеділок: вихідний
*26.10 Музей працюватиме 11:00-13:00.
У день відкриття виставки – вхід до музею по запрошеннях, у всі інші дні – за вхідними квитками музею, вартість яких становить 40 грн за дорослого, 10 грн для учнів, 20 грн для студентів. Вартість групових екскурсій для учнів та студентів – 100 грн, для дорослих - 150 грн.
 (0342) 77-65-11; (0342) 53-00-39.
"У зв‘язку з великою зацікавленістю події #справжнійШевченко та у зв'язку з карантинними обмеженнями повідомляємо: в музеї одночасно може перебувати 80 людей.
Не засмучуйтесь, якщо вам не вдасться на відкритті першими побачити справжні (так, це не копії) картини Тараса Григоровича, виставка триватиме до 21 листопада", - інформують на сторінці музею.
Адреса Музею: Івано-Франківськ, майдан Андрея Шептицького, 8.