ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Коломийському відділі поліції на обліку перебуває 17 неповнолітніх

За вчинення кримінальних правопорушень 17 неповнолітніх перебувають на обліку в Коломийському відділку поліції. Переважно – за хуліганські дії та нанесення тілесних ушкоджень.

Про це "Дзеркалу медіа" повідомив старший інспектор ювенальної превенції Коломийського відділу поліції, майор поліції Вадим Василецький.

Зараз у Коломийському відділку поліції розглядається справа по статті 122 – спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. В одному з навчальних закладів восьмикласники під час перерви з’ясовували стосунки. Після словесної перепалки розпочалася штовханина й один із них вдарив опонента по обличчю. Як результат – перелом щелепи. Дитина госпіталізована. Правопорушнику оголошено про кримінальну підозру та поставлено на профілактичний облік.

Іншому учню Коломийського ВПУ № 14 нанесено тілесні ушкодження в громадському місці – на автобусній зупинці при свідках. Він розмовляв із дівчиною, що не сподобалося одному з однолітків. Як наслідок потерпілий отримав струс головного мозку після ударів по обличчю та тілу. Триває перевірка факту, порушено кримінальне провадження за статтею «Нанесення легких тілесних ушкоджень», але в подальшому, ймовірніше за все, статтю буде перекваліфікована на 226 «Хуліганські дії».

Працівники поліції вважають, що причина такої поведінки дітей - ухилення батьків від виконання своїх обов’язків. Багато з них виїжджають закордон, покинувши малечу на родичів похилого віку, знайомих, сусідів.

Позитивним моментом є те, що минулого року в Коломийському відділку поліції на обліку перебувало близько 30 неповнолітніх. Проте, передбачити, коли тенденція зміниться на гірше - неможливо.