ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Коломиї вшанували пам'ять загиблих на Донеччині правоохоронців. ФОТО

Минає шоста річниця з дня загибелі шістьох бійців спеціальної роти прикарпатської міліції у збитому терористами гелікоптері «МІ-8» Національної Гвардії України. Це сталося поблизу гори Карачун, що на Донеччині. Ще одного правоохоронця вбили у 6 червня на блокпосту біля Слов’янська.

Сьогодні, 29 травня, на могилах бійців начальник поліції Коломийщини Василь Маківничук разом з головою Коломийської РДА Любомиром Глушковим, та головою районної ради Романом Дячуком вшанували пам’ять загиблих, повідомляє Коломийський відділ поліції.

"Вже шостий рік ми збираємося в цей день на могилах героїв і побратимів, які віддали життя задля світлого майбутнього нашої держави.

Вічна пам’ять героям!", - йдеться у дописі.

Трагедія сталася 29 травня 2014 року після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на п'ятому блокпосту. Бойовики з ПЗРК збили український гелікоптер Мі-8, який належав Національній гвардії України. Він впав над Слов’янськом. Вертоліт мав доставити на гору Карачун продукти, воду, бронежилети українським військовим. Тоді загинули шестеро військовослужбовців та стільки ж працівників спеціальної роти прикарпатської міліції: Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як, в тому числі генерал Сергій Кульчицький.

Вічна пам'ять Героям...

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.