ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В аеропорту Івано-Франківська у випадку потреби пасажирам вимірюватимуть температуру

Як повідомляли, сьогодні на Прикарпатті розпочалися профілактичні заходи задля недопущення інфікування коронавірусом. У Міжнародному аеропорту «Івано-Франківськ» фахівці обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України також забезпечують проведення санітарно-епідеміологічного контролю.

Про це в ексклюзивному коментарі журналістам «ДК» розповів виконуючий обов’язки медичної установи Руслан Савчук.

Спеціалісти лабораторного центру виїжджають для проведення температурного скринінгу, якщо надходить виклик від керівництва аеропорту:

«За угодою про співпрацю, якщо в літаку в пасажира помічають симптоми ГРВІ чи грипу, пілот повідомляє про це диспетчера, а диспетчер - нас. Далі хворим займається медична служба: проводить комплекс протиепідемічних заходів, зокрема дезінфекцію, тощо».

Температуру тіла вимірюють за допомогою інфрачервоного безконтактного температурного датчика. Його наводять на відкриту ділянку тіла й на моніторі з’являються показники температурного режиму.

Наразі температурний скринінг не проводять усім без винятку пасажирам. За словами пана Руслана, це створювало б зайвий дискомфорт:

«Міжнародні перевезення в Івано-Франківську з’являться лише в квітні з Іспанією, а в травні – з Туреччиною. Зараз – тільки внутрішні авіаперевезення Київ – Івано-Франківськ».

Станом на сьогодні до лабораторного центру викликів від адміністрації аеропорту не надходило. Однак, проводилися заходи навчального характеру.

За умови виявлення хворого, його ізолюють у санітарно-карантинному пункті аеропорту, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, до прибуття бригади екстреної медичної допомоги. Далі пацієнта госпіталізують в інфекційну лікарню, де є відповідні бокси та можливість пройти повний комплекс обстеження та лікування.

Якщо працівники лабораторного центру виявлять у пасажира температуру 38 і вище, його також госпіталізують:

«Такі пацієнти підлягають ретельнішому огляду медичних працівників. Ми готові до подібних випадків».

Щодо лікарень, куди шпиталізуватимуть хворих, опорних зараз дві: Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня та Коломийська районна інфекційна лікарня.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

Фото ілюстративне