ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Українці матимуть електронні пенсійні справи з вільним доступом

В обласному управлінні Пенсійного фонду України активно створюється цифрова система обслуговування громадян та обробки пенсійної документації.

Головне завдання переходу на цифрові технології – покращення якості прийому громадян, зменшення термінів обробки заяв та документів, можливість дистанційного доступу пенсіонера до своєї пенсійної справи, інформує пресслужба відомства.

А для спрощення контакту «Пенсійний фонд – громадянин» розроблений мобільний додаток «Е-пенсія», який дозволить отримати доступ до ресурсів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з мобільних пристроїв.

Зараз на Франківщині впроваджуються технології оцифрування пенсійних справ (ретроконверсія) та розгортання для цього процесу відповідної технічної бази. Так, у вересні поточного року з метою оцифрування пенсійних справ прикарпатців у обласному ПФ  запрацював новостворений відділ з ретроконверсії. Відтак має бути переведено близько 350 тисяч пенсійних справ в електронний формат.

Збереження всіх даних забезпечено Пенсійним фондом України на центральному сервері, доступ до якого захищено належним чином.

Запровадження електронних пенсійних справ дозволить:

  • забезпечити пенсіонерам доступ до матеріалів своєї пенсійної справи з будь-якого місця;
  • створити можливість для надання послуг незалежно від місця проживання;
  • використати вивільнені приміщення органів Пенсійного фонду України;
  • забезпечити наскрізний автоматизований контроль актуальності та достовірності документів.