ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Україна на Олімпійських іграх здобула 19 медалей

В Токіо завершилися змагання Ігор ХХХІІ Олімпіади, які тривали на спортивних аренах з 23 липня по 8 серпня. Українські спортсмени на них здобули 19 медалей.

Україна офіційно посіла 44 місце серед 206 країн-учасниць, й стала 16-тою за загальною кількістю здобутих нагород, повідомляє Українська правда. 153 спортсмена, які вийшли на старт, вибороли 19 олімпійських медалей (1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових) для України.Ще 23 українця зупинились буквально в кроці від п'єдесталу, посівши 4-6 місця у фінальних змаганнях. У НОК констатують, що українці суттєво перевершили результат Ріо-де-Жанейро-2016, коли було здобуто 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібних та 5 бронзових нагород), незважаючи на те, що команда була представлена більшою кількістю атлетів (206).

Українські медалісти Ігор ХХХІІ Олімпіади:

"Золото"

- Жан Беленюк (греко-римська боротьба, 87 кг)

"Срібло" -  Михайло Романчук (плавання, 1500 м вільним стилем),  Первіз Насібов (греко-римська боротьба, 67 кг), Анджеліка Терлюга (карате, до 55 кг), Людмила Лузан та Анастасія Четверікова (веслування на байдарках і каное, каное-двійка, 500 м), Олександр Хижняк (бокс, до 75 кг), Олена Старікова (велоспорт-трек, спринт)

"Бронза" - Дар'я Білодід (дзюдо, 48 кг), Ігор Рейзлін (фехтування, шпага), Олена Костевич та Олег Омельчук (кульова стрільба, мікст),  Михайло Романчук (плавання, 800 метрів вільним стилем), Еліна Світоліна (теніс), Алла Черкасова (жіноча боротьба, 68 кг), Ірина Коляденко (жіноча боротьба, 62 кг), Марта Федіна та Анастасія Савчук (артистичне плавання, дует), Людмила Лузан (веслування на байдарках і каное, каное-одиночка, 200 м), Станіслав Горуна (карате, до 75 кг), Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Катерина Резнік, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Марта Федіна, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно (артистичне плавання, група),Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту)