ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Учні Коломийщини долучилися до спортивного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

За ініціативи Президента України обласні військові адміністрації реалізовують регіональні програми «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Цей проєкт — система регіональних спортивних шкільних ліг, які щорічно проводять на рівні школи, району, області та України. Їхня мета — збільшити частку учнівської молоді, яка систематично займається фізичною культурою і спортом.

У сезоні 2023/2024 всеукраїнські шкільні ліги заплановано провести з грудня 2023 до червня 2024 року для п'яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та чирлідинг.

Пройдуть всеукраїнські змагання «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».

Джерело: КОЛОМИЙСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

Заклади освіти Коломийщини долучаються до цього проєкту.

На сьогодні в Коломийському районі зареєструвалося 116 закладів із 13 територіальних громад. Команди хлопчиків та дівчаток змагатимуться з 5 видів спорту:

  • Баскетбол
  • Волейбол
  • Футзал
  • Спортивне орієнтування
  • Чирлідинг

За інформаціями територіальних громад району участь у шкільних змагання братимуть: 188 команд з волейболу (дівчаток - 87, хлопців - 101), 138 команд з баскетболу (67 серед дівчаток, 71 - хлопчиків), 28 команд із спортивного орієнтування, 104 команди з футзалу та 36 команд з чирлідингу.

Змагання складатимуться з 5 етапів: шкільний (формування збірних команд шкіл з певних видів спорту); територіальний (змагання серед шкіл у межах територіальних громад); районний (визначення переможців районів); обласний (проведення змагань на обласному рівні, переможці якого отримають перепустку у фінальний етап); всеукраїнський (визначення чемпіона та призерів змагань кожної окремої Ліги).

На світлинах: підготовка до змагань з баскетболу за Програмою Президента України «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Отинійському ліцею Отинійської селищної ради; змагання з баскетболу, що відбулися у П'ядицькому ліцеї ім.С.Мельничука П'ядицької сільської ради.