ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Великому Ключеві на Коломийщині урочисто відкрили криївку "Сірого", "Яра" та "Мухи". ФОТО

3-го січня на околиці Великого Ключева відбулося урочисте відкриття відновленої криївки окружного провідника ОУН Івана Кулика "Сірого", кущового керівника Юрія Дронюка "Яра" та друкарки Анни Дронюк "Мухи".
На захід прибули гості не тільки з Коломийщини, а й з Києва, Луганської та Донецької областей, повідомляють на сторінці Освітяни Коломийщини.
 
Присутні мали можливість поспілкуватися з легендарною особистістю, волонтеркою, інструкторкою навчального центру ДШВ, громадською діячкою, блогеркою Марусею Звіробій.
 
Приємно радувало око (хоча і нечисленна) присутність на заході молоді з Тризуба та Пласту які запалили у криївці ліхтарик від Вефлиємського вогню. Організатори заходу (Ольга Баранецька та Геннадій Романюк) створили незабутню, патріотичну атмосферу.
До урочистостей запросили художні колективи Нижньовербізької громади, "майданівського барда" Василя Дідика з Великої Кам'янки, патріотів, військових капеланів, учасників бойових дій...
Пройняв до щему у серці виступ отця Михайла Дзюби (Капелан Дзвін) про наше відношення до України...
На завершення своєю "традиційною" кулешею усіх гостей частували освітяни Дмитро Андрушко і Віталій Сокур.

Усі мали змогу побувати у криївці, сфотографуватися на пам'ять про цей день...
"Сподіваємось, що відновлена криївка стане місцем виховання молодого покоління на прикладах життя і діяльності учасників Національно-визвольної боротьби, свято берегти пам’ять про героїв, які віддали своє життя і полягли за волю України", - йдеться у дописі.