ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Росії поширили фейк про Надію Савченко

У фальшивому повідомленні йдеться, буцімто Надія Савченко пообіцяла «вбивати русню», інформує radiosvoboda.org. Російські ЗМІ і сайти, з посиланням на буцімто «пост Надії Савченко у Twitter, повідомляли, що Савченко збирається «вбивати русню». Однак, сестра Надії – Віра Савченко – повідомила, що Twitter-сторінка із постом, на яку послались російські ЗМІ – фейкова. У четвер на сайті «Политнавигатор.ру» з'явилася новина із заголовком: «Савченко після двох пляшок горілки пообіцяла «вбивати русню».
До новини підкріпили скріншот із Twitter, де Надія Савченко буцімто повідомляє: «Можу заявити зараз тільки одне – я не залишу звички вбивати русню. Слава Україні!»
  Цю ж цитату поширили на сайті російського каналу «РЕН-ТВ», на сайті із назвою «Новороссия. Информационное агентство» й інших. Як повідомила на своїй сторінці у Facebook Віра Савченко, її сестра Надія ніколи не створювала, не мала і не вела жодних акаунтів у жодних соцмережах. «Єдина її сторінка у fb створена мною і веду її поки я», – зазначила Віра Савченко.