ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У прикарпатських ОТГ хочуть створити осередки "Пласту"

У прикарпатських ОТГ планують утворити осередки Національної скаутської організації "Пласт".

Про це повідомили в Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

Основна мета всеукраїнської організації "Пласт" полягає у сприянні всебічного, патріотичного виховання та самовиховання української молоді на засадах християнської моралі.

"Пласт є найбільшою волонтерською організацією в Україні та має розгалужену систему. Такої серйозної організації, котра працює безкоштовно з дітьми, у нашій державі, немає", — говорить заступник голови окружної старшини Івано-Франківської області Степан Корчинський.

Скаутська організація має розгалужену систему. Найвищий рівень – Конференція українських пластових організацій, яка включає до свого складу представництва з України, Канади, США, Австралії, Німеччини, Польщі, Ефіопії та ін. Наступним рівнем є Крайова Національно скаутська організація, на обласних рівнях функціонують Округи, які займаються координацією роботи. У містах – Станиці, а за ними йдуть Осередки, - веде далі Корчинський.

Нині до Краєвої організації входять майже 20 тисяч українців. На Прикарпатті налічується 1500 пластунів, а до Івано-Франківської Станиці входять 600 вихованців.

"Одними з найбільш потужних Станиць у нашій області є Івано-Франківська, Коломийська, Калуська, Надвірнянська, а також Рогатинська", — сказав заступник голови окружної старшини області.

Степан Корчинський говорить, що нині працюють над створенням станиць та осередків у об’єднаних територіальних громадах області. Найперше - шукають людей, які зможуть працювати з молоддю.

"Шукаємо ініціативну молодь. В ідеальному випадку – студентів вишів обласного центру, які будуть створювати та координувати роботу осередків. Для таких людей плануємо 9 вересня провести навчання у нашій Домівці (м. Івано-Франківськ, вул. Павлика, 10). Якщо людям буде цікаво - ми організуємо для них триденний вишкіл. Одразу після того, провід визначатиме уповноваженого, який вже, власне, зможе розбудовувати підрозділ організації у своїй громаді. Ми забезпечуватимемо всебічну підтримку. Коли буде сформовано структури в ОТГ – зможемо набирати групи дітей", — говорить він.

Степан Корчинський також додав:

"Наша амбітна мета до 2030 року залучити понад 10% української молоді до Пласту".