ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У одному з міст Прикарпаття депутати просять створити окремий відділ поліції

У Болехові, що на Долинщині, депутати написали звернення щодо створення окремого відділу поліції.

Таке рішення одноголосно підтримав депутатський корпус Болехівської міської ради.

З ініціативи депутатів у Болехові провели позачергову сесію міської ради, інформують у пресслужбі міськради, повідомляє Фіртка.

Участь у роботі 44 сесії взяли також депутати Івано-Франківської обласної ради Юрій Черневий та Андрій Романюк, керівники управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість краю.

Першим народні обранці розглянули та прийняли звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра внутрішніх справ України, голови Національної поліції України, т.в.о. голови Івано-Франківської ОДА, начальника Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області, народних депутатів України від Івано-Франківської області.

Як йдеться у зверненні, впродовж останніх 10-ти років криміногенна ситуація та суспільно-побутові відносини на території міської ради погіршилися.

"Почастішали випадки посягання на приватну власність, а саме крадіжки, шахрайство, пошкодження майна. Чимало повідомлень містять скарги про посягання на життя, здоров’я та честь людини: побої, тілесні ушкодження, зґвалтування; словесні погрози побиттям; висловлювання образ, наклепів, груба лайка; насильство в сім'ї; застосування вогнепальної зброї, вживання алкоголю та наркотиків; почастішали дорожньо-транспортні пригоди із летальними наслідками.

Депутатський корпус та жителі міської ради глибоко стурбовані ситуацією, яка складається.

У зв’язку з тим, що Болехівська міська рада є окремою адміністративно-територіальною одиницею, де проживає близько 21тис. населення, функціонування відокремленого підрозділу МВС конче необхідно", - йдеться у тексті звернення.

Зогляду на це депутати звернулись від імені жителів Болехова та сіл Болехівської міської ради, з проханням створити окремий відділ поліції в місті.