ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Музеї писанкового розпису відкрили фотовиставку пам’яті Василя Пилип'юка. ФОТО

У Музеї писанкового розпису відбулось відкриття фотовиставки «Це – моя Україна» пам’яті Василя Пилип'юка - українського фотохудожника, лауреата Національної премії України імені Т.Шевченка, заслуженого діяча мистецтв України, президента видавничого підприємства «Світло й Тінь».
Василь Пилип'юк – митець художніх фотографій, автор біля 2000 художніх і документальних творів, 45 наукових та навчально-методичних праць, 115 мистецьких фотоальбомів та понад 80 персональних виставок.
На відкритті виставки, яку модерував громадський діяч і краєзнавець Ігор Королько, була присутня родина Василя Пилип'юка, а також друзі, знайомі, щирі поціновувачі творчості великого митця.
Із пам’ятним словом про Василя Пилип'юка до присутніх звернулися єпископ Коломийський і Косівський ПЦУ Юліан Гатала та о.Дмитро (єпархія УГКЦ).
 
Про вшанування пам’яті митця як про значну подію в житті Коломиї напередодні 780-ої річниці міста та 30-ліття незалежності України говорив міський голова Богдан Станіславський.
 
Спогадами про Василя Пилип`юка як непересічного фотомайстра й особистість ділились громадський діяч Богдан Волошинський, депутат обласної ради Орися Книшук та голова Коломийського міськрайонного товариства «Просвіта» Василь Глаголюк.
З теплими й щирими емоціями згадувала свого чоловіка як людину залюблену в Україну пані Анна, дружина Василя Пилип'юка, яка разом із сином Володимиром організували вже 13 виставок пам'яті. Музичним доповненням пам`ятного заходу стали мелодії у виконанні відомого коломийського скрипаля Івана Арсенича.
Інна ВОЙТЕНКО
Світлини Яреми ПРОЦІВА та Ігоря ОЛІЙНИКА