ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Музеї писанки відкрили персональну виставку відомого майстра художньої кераміки Василя Перегінця. ФОТО

У Музеї писанкового розпису відкрито персональну виставку відомого майстра художньої кераміки, старшого викладача кафедри образотворчого мистецтва та академічних дисциплін Косівського інституту прикладного і декоративного мистецтва Василя Перегінця.

На виставці автор представив 47 декоративних пластів та скульптур, створених за останніх п`ять років з використанням різноманітних матеріалів (керамічна плитка, шамот, кобальт, глинопапір, оксиди металів, кольорова глазур).

Василь Перегінець – багатогранний митець, відомий як живописець і вітражист, автор і виконавець понад двадцяти проєктів оздоблення архітектурних об`єктів, зокрема, розпису екстер`єру Музею писанкового розпису, учасник багатьох всеукраїнських і міжнародних виставок. Роботи художника зберігаються в музейних і приватних збірках в Україні, Польщі, Німеччині, Франції та Китаї.

Особливе місце в творчості митця посідає кераміка. Перебуваючи в безперервному мистецькому пошуку, пан Василь активно експериментує з матеріалами, творчо переосмислює різні теми й образи, тонко рефлексує на трагічні події сьогодення, що знайшли відображення в серії декоративних пластів «Очі війни», «Зранена душа», «Червоний півень війни», а скульптурний диптих «Життя триває» додає віри й надії в Перемогу.

Відкриття виставки зібрало широке коло друзів та шанувальників творчості митця. З вагомим мистецьким доробком автора вітали генеральний директор Національного музею Ярослава Ткачук, колеги та друзі Валентина Молинь, Василь Дутка, Мирослав Радиш, Сергій Дутка, Катерина Каркадим, Василь Андрушко та Мирослав Ясінський.
Виставка в музеї триватиме впродовж місяця.



АВТОРКА: Оксана ЯСІНСЬКА
Світлини Ігоря ОЛІЙНИКА