ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коршеві на Коломийщині урочисто відкрили сучасну амбулаторію. ФОТО

У Коршеві Коломийського району урочисто відкрили амбулаторію групової практики сімейної медицини. Це вже шостий медичний заклад, споруджений в області у рамках програми «Доступна медицина», яка передбачає будівництво сучасних амбулаторій за рахунок коштів співфінансування із Державного та місцевого бюджетів.

На Прикарпатті до кінця року буде введено в експлуатацію 38 таких медзакладів. На урочистості завітали заступник голови обласної державної адміністрації Василь Івасик, керівники району, медичні працівники та жителі населених пунктів, які отримуватимуть медичні послуги у даному закладі, повідомляє пресслужба ОДА.

До теми: Андрій Іванчук побував на будівництві двох амбулаторій на Коломийщині. ФОТО

Василь Івасик побажав, щоб жителі, які обслуговуватимуться в амбулаторії, змогли відчути, що держава піклується про їхнє здоров’я, а якісні медичні послуги стали ближчими до людей.

«Спільними зусиллями ми робимо усе для того, щоб значно покращити якість медичних послуг у сільській місцевості. Свідченням цього є відкриття даної амбулаторії, - зазначив Василь Івасик. – Можемо з упевненістю сказати, що реформа галузі охорони здоров’я дала певні позитивні результати як для жителів громад, так і для працівників медичної сфери, оскільки у сучасних амбулаторіях створено комфортні умови перебування та надання якісних медичних послуг. Медзаклад оснащено новітнім обладнанням, забезпечено транспортним засобом для перевезення пацієнтів та надання невідкладного медичної допомоги».

Додамо, що кошторисна вартість – 9 015 тис. грн. Це, зокрема, кошти субвенції з Державного бюджету (7 225 тис. грн) і місцевий фінансовий ресурс (490,208 тис. грн). Відповідно до проекту амбулаторія прийматиме до 60 пацієнтів щодня.

У приміщенні облаштовано два кабінети лікаря, кабінет щеплення, процедурна, три холи, стерилізаційна ПСО, сестринська, реєстраційна та господарські приміщення. На території амбулаторії розміщено стоянки транспорту загального користування, передбачено розвинуту систему тротуарів і пішохідних доріжок.

Як писало "Дзеркало", старому приміщенню амбулаторії в Коршеві – більше 100 років. Тому минулого літа на зустрічі  з Андрієм Іванчуком завідувачка медзакладу та мешканці населеного пункту звернулися до народного депутата  з проханням допомогти. Річ у тім, що коршівська амбулаторія не була внесена до переліку тих, які обов’язково мали відбудувати цього року. Тож Андрій Іванчук звернувся до міністерства і її додатково внесли.

"Дзеркало" пропонує пригадати, як будували в Коршеві сучасну амбулаторію.

Читайте також: Андрій Іванчук: "В нас немає іншого шляху, ніж повернутися до звичного життя"