ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломийському ліцеї №9 працювала лабораторія Малої академії наук. ФОТО

10 жовтня у Коломийському ліцеї №9 працювала лабораторія Ex Lab НЦ МАН України у рамках Всеукраїнського проекту "Екологічна інспекція", що проводиться за підтримки DOW Chemicals.

Про це повідомляється на сторінці ліцею у Facebook.

З вітальним словом виступили директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА  Віктор Кімакович, директор Івано-Франківського обласного відділення МАН України  Надія Дерев'янко та директор ліцею Ганна Пасічна.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Національного центру "Мала академія наук" Тетяна Пещеріна презентувала слухачам освітні програми НЦ "Мала академія наук".

Практичне заняття на тему: "Фотометричне визначення вмісту тривалентного заліза у питній воді і фосфатів у природній воді" провели Олександр Толстов, старший науковий співробітник Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України, кандидат хімічних наук, Ірина Бей, науковий співробітник Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України, кандидат хімічних наук та керівник гуртка хімії Надія Кушка.

У ході практичного заняття учні мали змогу дослідити вміст заліза у питній воді з водогонів міст Тростянець Сумської області, міст Києва та Коломиї, а також перевірити воду на вміст фосфатів з різних регіонів України.

І ліцеїсти, і науковці залишилися задоволеними спільною працею.