ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломийській ЦРЛ зросла кількість пацієнтів з Covid-19

На щотижневій прес-конференції заступник головного лікаря Коломийської ЦРЛ Віктор Бойко розповів про ситуацію із коронавірусом у місті та районі.

На сьогоднішній день на Коломийщині - 86 лабораторно підтверджених випадків захворюваності на коронавірус. З них 45 - у районі та 41 - по місту.

На стаціонарному лікуванні у Коломийській ЦРЛ перебуває 40 пацієнтів. 15 із них - з району, а 11 - з міста.

Ще 14 - із інших регіонів: Снятинщини – 5, Косівщини - 1 і Верховини – 8.

- Сорок пацієнтів - це суттєве збільшення кількості госпіталізованих за останній тиждень. Справа у тому, що, враховуючи спалах захворюваності на коронавірус у Верховині, зросла кількість госпіталізованих у Коломийській ЦРЛ, - розповідає Віктор Бойко.

У Коломийському районі 68 із 86 пацієнтів одужали. Десять із них – лікарі. Ще вісім пацієнтів очікують результатів другого ПЛР-тесту.

В стаціонарі перебувають 40 осіб. У чотирьох із них тести ПЛР – позитивні: трьох жителів нашого регіону.

- Двоє медичних працівників очікують на другий ПЛР-тест, тобто практично всі медики одужали, - каже заступник головного лікаря.

Лікарня перебуває на суворому карантині. Відвідувачів пускають тільки у випадку крайньої необхідності та з дозолу лікуючого лікаря.

Віктор Бойко наголошує, що Covid-19 - це підступна хвороба. Лабораторне видужання - це одне, а самопочуття покращується тільки протягом кількох місяців.

Юлія ВАРЧУК

До теми: Івано-Франківщина не готова до чергового етапу послаблення карантину.

Читайте також: За останній місяць кількість смертей від COVID-19 в Україні зросла майже вдвічі.