ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломийській ОТГ послабили карантин: що дозволено

Сьогодні, 22 травня, у Коломиї відбулося спільне засідання комісії ТЕБ та НС, на якому було продовжено карантин до 22 червня.

Також введено ряд змін до організації роботи громадських закладів та проведення спортивних, релігійних заходів, повідомляє пресслужба міської ради.

Відтак було вирішено:

1. Дозволити з 22 травня 2020 року:

- Проведення спортивних заходів до 50 осіб та без глядачів.
- Проведення релігійних заходів (не більше 1 особи на 10 кв.м).
- Роботу міського, приміського (в межах об’єднаної територіальної громади) транспорту.
- Діяльність готелів (без ресторанів).

2. Дозволити з 01 червня 2020 року відвідування закладів дошкільної освіти з дотриманням рекомендацій Головного санітарного лікаря України.

5. Затвердити тимчасові рекомендації планової госпіталізації пацієнтів у заклади охорони здоров’я вторинного і третинного рівня на період карантину.

Тимчасові рекомендамії щодо організації планової госпіталізації пацієнтів у заклади вторинного татретинного рівня
на період карантину:

1. Профілактичні заходи для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID- 19 мають здійснюватися відповідно до Стандартів медичної допомоги «COVID- 19», затверджених наказом МОЗ України від 28.03.2020 р. № 722 «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу COVID- 19» (зі змінами).
2. Плановій госпіталізації підлягають пaцієнти з онкологічними захворюваннями та пацієнти, які потребують проведения інших невідкладних i термінових заходів з госпіталізації та планових oпepaцій, якщо внаслідок їx перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя; породіллі та вагітні з ускладненим перебігом вагітності та пологів.
3.Уci працівники закладу охорони здоров’я перед початком робочої зміни повинні проходити температурний скринінг. При виявленні у медпрацівника підвищеної температури тіла понад 37,2 град.С aбo ознак респіраторних захворювань до виконання обов’язків вони не допускаються.
Необхідно забезпечити обов’язкову дезінфекцію безконтактного термометра після кожного його використання згідно з iнструкцісю виробника.
4. Планову госпіталізацію здійснювати за направленням сімейного лікаря, дільничного терапевта, дільничного педіатра та профільного спеціаліста за наявності негативного лабораторного дослідження на COVID-19 методом полімеразно-ланцюгової peaкції.
Здійснювати температурний скринінг та опитування пацієнта у приймальному віддiлeннi стосовно стану його здоров’я, зокрема щодо ознак респіраторних захворювань (кашель, температура, лихоманка) та контактів з іншими хворими на респіраторні хвороби.
У разі виявлення ознак peспіраторного захворювання у пацієнта aбo
контакту з хворими на коронавірусну хворобу протягом останніх 14 днів планова госпіталiзaція відкладається.
5. Забезпечити дотримання принципу соціального дистанціювання (1,5 м) у приймальному та стаціонарному відділеннях закладу охорони здоров’я.
Максимально обмежити кількість хворих у палатах з дистанціюванням до 1,5 метра a6o облаштувати захисні ширми між лiжками.
Систематично контролювати стаи здоров’я пацієнтів з метoю виявлення гострих респіраторних захворювань.
6. Заборонити перебування в приміщенні закладу охорони здоров’я сторонніх осіб за винятком одного з батьків, що супроводжують дитину до 14 років, та осіб, що супроводжують особу з інвалідністю.
7. Організувати при вході у приймальне та стаціонарне відділення місця для обробки рук пацієнтів спиртовмісними антисептиками.
Стандарти безпеки медпрацівників включають: гігієну рук, захист органів дихання та зору, використання одноразових халатів, шапочок, безпечні методи введення ін’єкцій, стерилізація інструментів та виробів, проведення дезінфекції приміщень та поверхонь, регулярне провітрювання та квартування.
8. Утилізації одноразових ЗІЗ (засобів індивідуального захисту) має відбуватися відповідно до вимог Державних санітарно-гігієнічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами, затверджених наказом ОЗ України від 08.06.2015 р. № 325.