ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломийській громаді назвали проєкти-переможці Громадського бюджету-2021

У Коломиї завершили рахувати голоси за проєкти Громадського бюджету-2021. Вперше за всю історію у голосуванні взяло участь майже 8 000 мешканців громади, повідомив у фейсбук міський голова Богдан Станіславський.
"Цьогоріч Громадський бюджет, не побоюся сказати, спричинив фурор серед мешканців Коломийської громади. Це й не дивно, адже кожен з 36 проєктів був унікальним та однозначно заслуговує на втілення", - наголосив міський голова.
З цієї причини, зі слів мера, цього року буде визначено більшу кількість проєктів-переможців.
"В першу чергу, ми розширимо кількість переможців великих проєктів. Адже перша четвірка заявок, які набрали найбільше голосів, дійсно засвідчили, що цікаві громаді й потребують свого втілення з певним коректуванням. Серед них: Коломийська вежа, як інструмент покращення туристичної привабливості міста, Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Заньковецької, Капітальний ремонт пішохідної зони масиву Лисенка, Хмельницького, Капітальний ремонт пішохідної зони біля будинків по вулиці Стефаника 2а та 16 у місті Коломия та Реконструкція тенісних кортів (накриття)", - повідомив голова громади.
Що стосується малих проєктів, то тут, згідно з умовами конкурсу, є чотири проєкти-переможці. Це ремонт пішохідної зони по вулиці Стефаника, 2а та 16 (1300 голосів), облаштування громадського простору на Танковому озері (968 голосів), встановлення огорожі й облаштування пішохідної доріжки біля ліцею №8 (747 голосів) та встановлення дитячого майданчика з комплексними елементами спортивного майданчика біля Вербізького мосту (733 голоси).
Проте, як наголосив Богдан Станіславський, серед малих проєктів є ще багато цікавих ініціатив: "Тому ми постараємося їх реалізувати попри меншу кількість набраних голосів".
Що ж стосується проєктів сільських громад, то мер нагадав, що переможців тут визначали відсотковим відношенням кількості голосів до кількості мешканців села. Так, перше місце здобув проєкт села Королівка з 26% мешканців, які проголосували. Друге місце посіла громада Воскресінців, де проголосувало 25,5% мешканців.
"Водночас більшість сіл громади проявили не набагато менший відсоток активності, тому ми постараємося реалізувати й інші проєкти наступного року.Дякую кожному мешканцю громади, який проявив ініціативу та підтримав проєкти. Ваша думка важлива, а цей Громадський бюджет це вкотре продемонстрував. Разом нам вдасться реалізувати ще багато для нашої громади. Очікую, що наступного року Громадський бюджет збере ще більше ваших голосів", - підсумував Станіславський.