ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї змагалися юні шашкісти. ФОТО

Нещодавно відбулися змагання із шашок-64 на першість Коломийської територіальної громади серед дітей.
У змаганнях взяли участь 23 хлопців та дівчат. Переважно це вихованці Коломийської КДЮСШ, які за попередні роки тренувань в більшій чи меншій мірі освоїли цю цікаву, логічну і зовсім непросту, як здається на перший погляд, гру, повідомляє Відділ молоді та спорту Коломийської міської ради.
Турнір відбувся за швейцарською системою в сім турів. Переможці визначалися у двох вікових групах як серед дівчат, так і серед хлопців. Гра виявилася цікавою і напруженою. Дівчата не хотіли поступатися хлопцям. Несподіванкою стала непроста перемога в останньому турі учениці Коломийського ліцею №4 Матійчук Ніколь 2012р. н. над досвідченішим спортсменом-розрядником, що дозволило їй посісти 3-є місце в загальному заліку. І, відповідно, Ніколь стала кращою на турнірі серед дівчат та посіла 1-е місце з чудовим результатом 10 очок із 14-ти можливих. 2-е місце у Дем’янюк Ксенії 2011 р.н., учениці ліцею №4, 3-є місце посіла Аннюк Аделя – учениця ліцею №6.
У категорії наймолодших дівчат місця розподілилися так:
1-е місце - Цапчук Вікторія, ліцей № 6;
2-е місце - Дутчак Олександра, ліцей № 4;
3-є місце - Мілех Каріна, ліцей № 4.
У категорії наймолодших хлопців призові місця посіли:
1-е місце - Одосій Олександр, ліцей №6;
2-е місце – Солонинко Богдан, ліцей № 4;
3-є місце – Мірошник Андрій 2014 р. н. – наймолодший учасник турніру.
Найзапеклішою виявилася боротьба серед хлопців 9-ти років і старших, де змагалися більш досвідчені спортсмени-розрядники, неодноразові призери обласних змагань. Недооцінивши значно молодшу за себе суперницю та програвши їй в останньому турі, учень ліцею №6 Миронюк Олег 2009 р.н. набрав у підсумку 9 очок і посів 3-є призове місце. Друге місце зайняв Пилипчак Роман 2011 р.н. учень ліцею №4 з результатом 11 очок із 14-ти можливих, а впевнену перемогу в турнірі зі стовідсотковим результатом здобув учень ліцею ім. Грушевського – Кушицький Роман, 2008 р. н.
Призери нагороджені медалями та грамотами відділу молоді та спорту міської ради.
Судді змагань – тренери-викладачі: Андріан Комарницький та Марія Гуцуляк.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.